Kadonneet suomalaiset kuolivat lumivyöryssä – poliisi julkaisi nimet ja kuvat omaisten luvalla

Ryhmä oli osallistunut vuorikiipeilykurssille, ja oli matkalla 1440 metrin korkeudella sijaitsevalle tunturin huipulle.

Ryhmä oli osallistunut vuorikiipeilykurssille, ja oli matkalla 1440 metrin korkeudella sijaitsevalle tunturin huipulle. (Kuva Politiet/ UNN)

Tunturin rinteeltä on paikallistettu kaksi signaalia kadonneilla mukana olleista turvalaitteista.

LUMIVYÖRY Pohjois-Norjassa, Suomen käsivarren päässä sijaitsevan Blåbärfjelletin alueella, on etsitty kadonnutta neljän hengen seuruetta. Kolmen suomalaismiehen ja yhden ruotsalaisnaisen ryhmään viidentenä kuulunut nuori ruotsalainen mies hälytti apua, kun hän ei saanut muihin enää yhteyttä matkapuhelimella.

Ryhmän uumoiltiin jääneen lumivyöryn alle. Etsintään on osallistunut lukuisia vapaaehtoisia sekä eri viranomaistahoja Norjassa. Etsintäoperaatio on jouduttu aika ajoin keskeyttämään lumivyöryvaaran ja huonon sään johdosta.

Poliisi on nyt vahvistanut tiedon, että etsittävät ovat kuolleet. Tunturin rinteeltä on paikallistettu kaksi signaalia kadonneilla mukana olleista turvalaitteista. Samalla Norjan poliisi on julkaissut kadonneiden nimet sekä kuvat omaisten luvalla.

Kadonneet suomalaiset ovat Mikael Sten, 29, Niklas Nyman, 36, sekä André Stenfors, 32. Ryhmään kuulunut ruotsalaisnainen on Disa Bäckström, 29. Ryhmä oli osallistunut vuorikiipeilykurssille, ja oli matkalla 1440 metrin korkeudella sijaitsevalle tunturin huipulle.

Lue myös: Kolmen suomalaisen epäillään jääneen lumivyöryn alle Norjassa – ”Toivomme parasta ja pelkäämme pahinta”

Kommentoi Facebookissa