Kahden pelin voittoputkessa oleva Huuhkajat kärsii poissaoloista – ”Lähtökohdat ihan hyvät”

Päävalmentaja Markku "Rive" Kanerva voitti pelaajaurallaan viisi Suomen mestaruutta.

Päävalmentaja Markku "Rive" Kanerva voitti itse pelaajaurallaan viisi Suomen mestaruutta. (Kuva AOP)

Suomen jalkapallomaajoukkue pelaa lokakuussa kaksi viimeistä MM-karsintaotteluaan.

JALKAPALLO Harvoin Suomen A-maajoukkueella on tilanne, jossa se lähtee seuraavaan karsintaottelunsa kahden pelin voittoputkessa.

Huuhkajat kaatoi sekä Islannin että Kosovon 1–0 syyskuussa ja otti ensimmäiset voittonsa kuluvassa MM-karsinnassa. Seuraavaksi se kohtaa ensin Kroatian vieraissa 6.10. ja kolme päivää myöhemmin Turkin Turussa.

– Lähtökohdat ovat sinänsä hyvät. Saimme kauan kaivatut voitot alle, orastava putki auki ja tosiaan se tuli tärkeään paikkaan henkisesti, Suomen päävalmentaja Markku Kanerva sanoo.

– Voitot osoittavat sen tietyn henkisen kantin mikä joukkueessa on ja materiaalin leveyden. Olemme pystyneet paikkaamaan ne poissaolot.

Kroatia ja Turkki taistelevat I-lohkossa edelleen kärkipaikasta ja näin ollen ruudusta ensi kesän Venäjän MM-kisoihin. Suomi on toiseksi viimeisenä seitsemällä pisteellä.

– He ovat varmasti budjetoineet, että molemmat ottavat Suomelta kolme pistettä ja muissa peleissä ratkeaa heidän jatkopaikkansa.

Suomen pelaajaryhmään palaa tuttuja kasvoja. Werder Bremenin Niklas Moisander on toipunut jalkavammastaan. Myös Bayer Leverkusenin kärkimies Joel Pohjanpalo on jälleen pelikunnossa.

Suomen cupin HJK:ssa voittanut keskikenttäpelaaja Rasmus Schüller on niin ikään jälleen Kanervan ryhmässä. Valko-Venäjällä hyvässä vireessä ollut Pyry Soiri saattaa hyvinkin saada mahdollisuutensa hyökkäyspäässä.

Poissaolojakin on. Robin Lod on pelikiellon vuoksi mukana vain Turkki-pelissä. Puolustajista Jere Uronen kärsii polvivammasta ja Jukka Raitala jäi kotiin vaimonsa tueksi perheenlisäyksen jälkeen. Kari Arkivuon pelaaminen takareisivamman takia on epävarmaa.

Iso menetys koettiin myös keskikentällä, kun Alexander Ring on poissa otteluista. Islannin upealla vapaapotkuosumallaan upottanut Ring loukkaantui kyseisessä pelissä eikä pysty osallistumaan maajoukkuetapahtumiin, vaikka pelaakin seurajoukkueessaan Yhdysvalloissa.

– Alex Ring ei ole toipunut niin hyvin jalkavammasta jonka sai Islanti-pelissä. Hän pelasi New York Cityssä, mutta puudutuspiikillä. Hän palauttelee pelien välillä mutta pelaa piikillä, Kanerva kertoi.

Kanerva ei halua Ringin pelaavan, ellei tämä pysty osallistumaan täysipainoisesti valmistaviin harjoituksiin.

Kroatia koki viime pelissään ison takaiskun, kun se hävisi Turkille 0–1. Kroatian pelaajaryhmä kuhisee maailmanluokan tähtiä. Muun muassa Espanjan jalkapalloliigan mahtiryhmässä Real Madridissa pelaava Luka Modric, Valioliigan kestomenestyjä Liverpoolissa luutiva toppari Dejan Lovren sekä Serie A:n jättiläisen Juventuksen kärkimies Mario Mandzukic tähdittävät kivikovaa kroatialaisryhmää.

Kommentoi Facebookissa