Kahdesta saaresta kaadettiin kaikki puut – poliisi epäilee merimetsojen pesintää yritettävän häiritä

Aikuinen merimetso syö noin puoli kiloa kalaa vuorokaudessa ja se saalistaa niitä kalalajeja, joita on helpoimmin saatavilla.

Aikuinen merimetso syö noin puoli kiloa kalaa vuorokaudessa ja se saalistaa niitä kalalajeja, joita on helpoimmin saatavilla. (Kuva Fotolia)

Poliisi tutkii luonnonsuojelurikosta Järvikarin ja Huidumin saarten puiden kaadossa.

LUONNONSUOJELURIKOS Lounais-Suomen poliisille on jätetty ilmoitus luonnonsuojelurikoksesta. Ilmoituksen mukaan 26.12.2018–27.5.2019 välisenä aikana on Porissa Sandön edustalla Järvikarin ja Huidumin saarissa kaadettu kaikki puut mahdollisesti merimetsojen pesimisen häiritsemistarkoituksessa.

Kaatamisen seurauksena ovat tuhoutuneet puissa olleet merimetsojen pesät. Merimetso on pesäpaikkauskollinen laji ja palaa käyttämään seuraavana pesimäkautena edellisvuoden pesiä, joten pesät ovat suojeltuja ympärivuotisesti. Saaret ovat pinta-alaltaan pieniä.

Suureksi kasvanut merimetsokanta on herättänyt  kritiikkiä rannikolla, sillä merimetsot aiheuttavat haittaa kalakannoille, saaristoluonnolle, saariston asukkaille ja yrittäjille sekä kalastajille. Heinäkuussa maassamme oli 25 700 pesivää merimetsoparia ja yhteensä noin 120 000 merimetsoa.

Asiasta jotakin tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä Porin poliisiin numeroon 050-4564963.

Lue myös: Merimetsojen aiheuttamia vahinkoja pohdittiin – kala-ala ja rannikon asukkaat pettyneitä, luonnonsuojelijat tyytyväisiä

Kommentoi Facebookissa