Kai Suikkanen nauttii olostaan jääkiekon mestarivalmentajana – ”Pitävät tätä kovana saavutuksena”

Kai Suikkanen on keskieurooppalaisen EBEL-liigan hallitsevan mestarin HC Bolzanon päävalmentaja.

Kai Suikkanen on keskieurooppalaisen EBEL-liigan hallitsevan mestarin HC Bolzanon päävalmentaja. (Kuva AOP)

Päävalmentaja on saanut uuteen kauteen joukkueensa kanssa aivan loistavan startin.

JÄÄKIEKKO Jääkiekkovalmentaja Kai Suikkanen aloittaa keskieurooppalaisen EBEL-liigan hallitsevan mestarin HC Bolzanon päävalmentajana nyt ensimmäisen kokonaisen kauden. Suomessa menestystä niittänyt Suikkanen tuli seuraan kesken viime kauden, kun joukkue oli liigan viimeisenä, mutta kauden päätteeksi joukkue juhli sensaatiomaisesti mestaruutta.

Nyt Suikkanen on saanut uuteen kauteen joukkueensa kanssa aivan loistavan startin, sillä Bolzano on kaatanut jääkiekon Mestarien liigassa Euroopan suuriin seuroihin kuuluvat ruotsalaisen Skellefteån ja HIFK:n.

– Joukkue on ihan eri kuin viime vuonna. Meille tuli 10–11 uutta ulkomaalaista ja kolme italialaista joten se on 13–14 uutta pelaajaa. Ei tällä joukkueella ole mitään tekemistä entisen kanssa, Suikkanen taustoittaa tämän kauden joukkuettaan.

Suikkanen muistelee viime kauden tilannetta varsin suorasanaisesti.

– Menin sinne eräänä tiistaina ja ensimmäinen peli oli torstaina. Kaksi päivää aikaa! Sanoin pelaajille, että älkää miettikö, miten käy. Laitetaan peli kuntoon, ja joku päivä voittoja alkaa tulla. Neljään peliin taisi tulla yksi jatkoaika- tai rankkarivoitto! Joukkue halusi kuitenkin muutoksen. Eivät he halunneet koko ajan vain olla viimeisiä. He olivat valmiita tekemään töitä, Kaitsu kiittelee.

Suikkanen kertoo nähneensä muutaman treenin jälkeen, että joukkueessa oli aineksia.

– Yksinkertaistimme peliä, ja aloimme puolustaa. Jos päästää kuusi maalia pelissä, niin ei silloin voi voittaa. Sanoin, että unohdetaan tulos, parannetaan peliä, ja sitä kautta lähdetään.

Jääkiekkoliigana EBEL ei ole niitä kaikkein tunnetuimpia, mutta hyvää lätkää sielläkin pelataan. Eikä mitään liigaa voita mikään joukkue koskaan helpolla.

– Ihmiset, jotka tekevät Keski-Euroopassa minun töitäni, pitävät tätä kovana saavutuksena. Ihan sama missä liigassa olet, mestaruus on aina kova juttu, ja se on sitä etenkin ihmisille ympärillä. Siellä on hyviä joukkueita. Vaikka eihän se mikään SM-liiga ole, niin joka joukkueessa on 10–15 ulkomaalaista ja paljon pohjoisamerikkalaisia ja he nostavat sarjan tasoa, Suikkanen sanoo.

CHL:ssä Suikkasen valmentama Bolzano on aloittanut siis hyvin, mutta vedonlyöntitoimistot eivät silti usko seuran menestykseen paljoakaan. Esimerkiksi NordicBet tarjoaa vain seitsemälle joukkueelle sitä suuremmat kertoimet koko turnauksen voitolle.

Lue myös: JYP puolustaa mestaruutta CHL-kauden käynnistyessä – ”Tiedämme, miten vaikea se on voittaa”

Kommentoi Facebookissa