JYP puolustaa mestaruutta CHL-kauden käynnistyessä – ”Tiedämme, miten vaikea se on voittaa”

Jani Tuppurainen on tulevalla kaudella suuressa roolissa JYP:n hyökkäyksessä.

Jani Tuppurainen on tulevalla kaudella suuressa roolissa JYP:n hyökkäyksessä. (Kuva AOP)

Suurimpana suosikkina Mestareiden liigaan lähtee ruotsalainen Växjö Lakers.

JÄÄKIEKKO JYP lähtee jääkiekon Mestareiden liigan kauteen 2018–19 hallitsevana mestarina. Se kaatoi viime talven finaalissa Växjö Lakersin. JYP on kisan ainoa suomalaismestari ja eurokaukaloiden viime vuosien menestynein suomalaisseura, sillä se voitti myös CHL:n edeltäjän European Trophyn joulukuussa 2013.

– Itse olen aina tykännyt näistä peleistä. On mukavaa pelata eri joukkueita vastaan, kuitenkin Liigassa pelataan niin monta kertaa samoja joukkueita vastaan. Näistä peleistä voi aina oppia uutta, ja peli on yllätyksellistä, kun ei aina tiedä yhtään, mitä on tulossa, tuumaa JYP:n kokenut hyökkääjä Jani Tuppurainen tulevasta CHL-kaudesta.

– Erityisesti nyt on mukavaa lähteä puolustamaan mestaruutta kun tiedämme, miten vaikea se on voittaa. Olemme jotain oppineet siitä ja olemme valmiina, hän sanoo.

Tuppurainen on urallaan voittanut JYP:n paidassa CHL:n, European Trophyn ja seuran kaksi Suomen mestaruutta.

– Mestaruus on aina mestaruus! Kyllä minä tykkään voittaa pelejä, ja finaali oli aivan huippujuttu. Emme osanneet edes kuvitella, miten hienoa tapahtuma siitä oli tehty. Finaali kuvattiin 21 kameralla ja tapahtuma oli tehty hienosti. Yleisö oli mukana lämmittelystä lähtien, ja siellä aisti sen, että alkamassa on tosi iso finaali, vertaa Tuppurainen eri titteleitä ja CHL:n finaalia.

Tuppurainen on tulevalla kaudella suuressa roolissa JYP:n hyökkäyksessä, sillä joukkue menetti kesän siirtomarkkinoilla tukun kärkihyökkääjiään. Joonas Nättinen ja Juuso Puustinen lähtivät KHL-kaukaloihin ja pistepörssin voittanut Antti Suomela HIFK:n kirjojen kautta NHL-seura San Jose Sharksiin.

Vastaavasti kokenut ja Jyväskylässä pidetty Eric Perrin palasi TPS:sta takaisin lähes henkiseen kotiinsa Jyväskylään.

– Meillä on normaalia enemmän kokeneita pelaajia kuin yleensä. Kaikki ovat huippukunnossa, pitkät urat on monilla takana ja monta vuotta vielä edessäkin. Meillä on uusi valmentaja ja uusia juttuja. Ilmapiiri on iloinen tällä hetkellä. Kaikki ovat innoissaan aloittamassa CHL:n, sanoo Liigan pistepörssissä viime kaudella kolmanneksi sijoittunut Tuppurainen.

JYP on kotimaan Liigassakin kestomenestyjä, vaikka edellisestä mestaruudesta tuleekin keväällä kuluneeksi jo seitsemän vuotta. Sen jälkeen finaalipaikka jäänyt Liigassa haaveeksi ja JYP on joutunut tyytymään pronssimitaleihin keväinä 2013, 2015 ja 2017. Nyt menestystä haetaan uuden ja nuoren päävalmentaja Lauri Merikiven johdolla.

– Valmentaja tuo omia juttujaan mukana, mutta kyllä tuttujakin juttuja on mukana. Olemme aina olleet työteliäs joukkue. Tietenkin peli kehittyy ja meidän pitää kehittää peliä, vaikka totta kai uusia juttuja siihen on tullut. Katsotaan, miten ne lähtevät toimimaan, ja yritetään sitten parantaa, Tuppurainen muotoilee.

Vedonlyönnin kertoimissa hallitseva mestari JYP on vasta jaetusti kuudenneksi suurin suosikki yhdessä HIFK:n kanssa. Suurimpana suosikkina kauteen lähtee ruotsalainen Växjö Lakers. Sen pahimmat haastajat ovat Kärpät ja Tappara.

CHL käynnistyy tulevana torstaina ja CHL:n finaali pelataan helmikuun viidentenä päivänä ensi vuonna.

Lue myös: JYP voitti riemukkaasti CHL:n mestaruuden – ruotsalaisten valtakausi päättyi viimeinkin

Kommentoi Facebookissa