JYP voitti riemukkaasti CHL:n mestaruuden – ruotsalaisten valtakausi päättyi viimeinkin

Mestaruusmitaliaan pureva Janne kolehmainen vippasi ottelun päätöslukemat tyhjään ruotsalaismaaliin.

Mestaruusmitaliaan pureva Janne Kolehmainen vippasi ottelun päätöslukemat tyhjään ruotsalaismaaliin. (Kuva AOP)

Ruotsin kiekkoliigaa ylivoimaisesti johtava Växjö Lakers kaatui kotihallissaan jyväskyläläisille.

JÄÄKIEKKO Mestareiden CHL-kiekkoliiga ei ole Suomessa tähän mennessä noussut vielä sellaiseen arvostukseen kuin se ehkä olisi voinut. Osasyynä asiaan saattaa olla se, että ruotsalaisjoukkueet ovat vieneet kolme viimeisintä mestaruuspokaalia, suomalaiset eivät ole voittaneet kertaakaan.

Nyt voittoon oli jälleen hyvä mahdollisuus, kun pudotuspeleissä sekä Tapparan että kaksi tshekkijoukkuetta kukistanut JYP matkasi loppuotteluun Växjö Lakersin kotihalliin. Jyväskyläläisten päävalmentaja Marko Virtanen kommentoi aikoinaan Päivän Lehdelle, kuinka CHL oli joukkueelle yhtä tärkeä kuin kotoinen Liiga.

Ensimmäinen erä oli vauhdikasta jääkiekkoilua pienessä ruotsalaispainostuksessa, joka jatkui voimakkaammin vielä toisessa erässä, mutta hyvin puolustanut JYP ja maalivahti Jussi Olkinuora pitivät maalin puhtaana. Joukkue kesti jopa kolmella viittä vastaan pelatun ruotsalaisylivoiman, ajassa 34.32 Joonas Nättinen puolestaan ampui jyväskyläläisten ylivoimavuorolla kiekon Viktor Fasthin selän taakse.

Kolmannessa erässä Växjö yritti raivoisasti tasoitusta, ja saikin kiekon kerran maaliin. Martin Lundberg oli kuitenkin kaatanut Olkinuoran maalivahdin alueen rajalla ja osuma hylättiin valtaisan vihellyskonsertin saattelemana. Loppulukemat 0–2 nosti omalta alueeltaan Janne Kolehmainen tyhjään Lakersin maaliin.

CHL-mestaruudesta JYP kuittasi peräti 300 000 euron voittosumman.

Kommentoi Facebookissa