JYP:n valmentajalla on hurja arvostus CHL:ää kohtaan – “Meille ihan yhtä tärkeä kuin Liiga”

Marko Virtanen pitää välieriin pääsyä kovana saavutuksena joukkueeltaan.

Marko Virtanen pitää jo välieriin pääsyä kovana saavutuksena joukkueeltaan. (Kuva AOP)

Joukkueensa CHL:n välieriin johdattanut Marko Virtanen ei ole vielä analysoinut tulevaa tshekkivastustajaa.

JÄÄKIEKKO JYP eteni tällä viikolla Champions Hockey Leaguen eli jääkiekon Mestarien liigan välieriin ottamalla 5–3-vierasvoiton Tshekin liigan viime kauden mestarista Kometa Brnosta. JYP paineli CHL:n neljän parhaan joukkoon yhteismaalein 8–6.

Seuraavaksi JYP pelaa jälleen tshekkiryhmää, nyt Ocelari Trinecia vastaan. Suomalaisseuran päävalmentaja Marko Virtanen ei ole kuitenkaan vielä alkanut analysoida vastustajaa kovin tarkkaan. Se on ymmärrettävää, sillä ottelupari tahkotaan vasta tammikuussa.

– Satuin katsomaan yhtä sellaista peliä, missä Kometa ja Trinec pelasivat vastakkain. Oli kyllä hyvä, laadukas peli. Sattuneesta syystä katsoin silloin Kometan otteita enemmän. Mutta sen tiedän, että hyvä, laadukas joukkue, Virtanen sanoo viitaten tulevaan vastustajaan.

Virtanen toteaa, että ottelut ovat vielä kaukana, ja toiminta on hektistä koko ajan.

– Ei ole kyllä uhrattu ajatusta siihen, muuta kuin että pelipäivät tiedän ja sillä mennään tässä vaiheessa. Se on vielä vähän turhaakin kun tietää, että ihan dynamiittia tulee vastaan. Ei siellä ole kuin hyvät kolme muuta vastassa, näin se menee.

Virtanen tietää mistä puhuu, kun mainitsee hektisyyden. JYP pelasi Tshekeissä tiistaina ja joutui heti seuraavana päivänä vieraspeliin Vaasan Sportia vastaan.

Sport otti ulkomailla urakoineesta vieraastaan 4–2-voiton, mutta Virtanen ei selitellyt tappiota matkaväsymyksellä. Luotsi ei ottanut sen kummemmin kantaa siihen, oliko kohtuutonta matkustaa ensin Brnoon ja pelata heti seuraavana iltana Sportin kotiluolassa.

– En oikeastaan halua kommentoida sitä. Se on nyt noin, ja olemme tienneet sen hyvissä ajoin myös. Tai no, hyvissä ajoin, mutta silloin kun se tuli eteen, se käytiin joukkueessa läpi ja sen kanssa eletään niin hyvin kuin pystytään.

JYP lensi CHL-pelin jälkeen Jyväskylään ja matkusti siitä Vaasaan. Moni kysyi, miksi he eivät lentäneet Vaasaan suoraan.

– No ihan sen takia, kun se olisi ollut niin pirun paljon kalliimpaa. Kyllä ihan jokainen kivi on käännetty tässä, mitä pystytään tekemään urheilullisuuden eteen niillä varoilla mitä JYP:llä on, Virtanen vakuuttaa.

CHL ja SM-liiga ovat Virtasella samalla viivalla menestysnälän suhteen. Välieriin pääsyä hän pitää kovana saavutuksena joukkueeltaan.

– Olen sanonut joskus, että CHL on meille ihan yhtä tärkeä kuin Liiga. Se johtuu ihan siitä, että kun lähdemme siihen sarjaan, lähdemme voittamaan sitä. Ei pelaaja voi lähteä pelaamaan jotain peliä sillä asenteella, että tämä ei olisi ihan niin tärkeä kuin joku toinen, vaan kyllä pelaaja latautuu koko ajan siihen voittamiseen, hän sanoo.

Virtanen sanoo CHL:n olevan äärimmäisen hieno sarja ja äärimmäisen vaikea voittaa. Vastaan tulee todella erilaisia ja todella kovia joukkueita.

– Jos mietitään vaikka meidän kahta viimeistä vastusta: ensin Suomen mestari Tappara ja sitten Tshekin mestari Kometa. On paljon sellaisia pelaajia, jotka eivät koskaan pääse pelaamaan näin kovia pelejä urallaan. Tiedän, että pelaajat ja organisaatio arvostavat tosi paljon sitä laatua ja sitä, millaisia kokemuksia nämä pelit tuovat tullessaan.

JYP on hävinnyt kaikista tämän kauden CHL:n otteluistaan kolme, Trinec kaksi.

Kommentoi Facebookissa