Kaisa ampui upeasti nollat – taistelu maailmancupin kokonaiskilpailun voitosta kiristyi

Kun Kaisa Mäkäräinen vain onnistuu jälleen ammunnassa, kaikki on edelleen mahdollista.

Kun Kaisa Mäkäräinen vain onnistuu jälleen ammunnassa, kaikki on edelleen mahdollista. (Kuva AOP)

Kaisa Mäkäräinen näytti tiukassa paikassa taistelijan luonteensa ja sijoittui Venäjän Tjumenissa toiseksi.

AMPUMAHIIHTO Viime viikonlopun epäonnistumisten johdosta Kaisa Mäkäräisen haaveet ampumahiihdon naisten maailmancupin kokonaiskilpailun voitosta tuntuivat kaukaisilta. Slovakian Anastasia Kuzmina johti suomalaista peräti 52 pisteellä ennen Venäjän Tjumenissa kisattavaa päätösviikonloppua.

Kaisa Mäkäräinen näytti tiukassa paikassa kuitenkin taistelijan luonteensa ja ampui 7,5 kilometrin pikakisassa molemmilta ampumapaikoilta nollat. Lopputuloksissa edelle ehti niukasti vain Valko-Venäjän Darya Domracheva, joka voitti Kaisan 1,2 sekunnilla.

Norjan Tiril Eckhoff oli kolmas jo yli puoli minuuttia jääneenä. Kolme ohilaukausta ampunut mutta hyvin hiihtänyt Kuzmina oli sijalla 12, eroa voittajaan tuli 1.05,2. Kun kisan voittaja saa 60 pistettä ja kakkonen 54 pistettä, kaventui slovakialaisen etumatka vain 16 pisteeseen.

Tilanne on nyt Kuzminan 756 pistettä vastaan Mäkäräisen 740 pistettä, mutta kun lopputuloksista otetaan pois vielä kaksi huonointa sijaa kummaltakin, on todellinen ero 27 pistettä.

Lauantaina Tjumenissa on vuorossa takaa-ajo, johon Kaisa Mäkäräinen starttaa hyvistä asemista yli minuutin Kuzminaa edellä. Kaikki näyttää sittenkin olevan mahdollista, mutta se vaatii Kaisalta jälleen onnistumista ja slovakialaiselta pientä takeltelua.

Sunnuntaina ovat sekä naisten että miesten yhteislähtökisat.

Kommentoi Facebookissa