Kaisa Mäkäräinen ampui täydellisesti ja oli kisan nopein hiihtäjä – ”Pitää luottaa omaan tekemiseen”

Huomisessa takaa-ajossa Kaisa Mäkäräisellä on erinomaiset asetelmat.

Huomisessa takaa-ajossa Kaisa Mäkäräisellä on erinomaiset asetelmat. (Kuva AOP)

Ylivoimainen voitto toi myös erinomaiset asetelmat takaa-ajokisaan lähdettäessä.

AMPUMAHIIHTO Kaisa Mäkäräinen avasi kautensa Slovenian Pokljukassa ampumahiihdon maailmancupissa heti ensimmäisellä normaalikilpailun ammuntapaikalla neljällä ohilaukauksella.

Tänään pikakisassa nähtiin aivan erilainen ampumahiihtäjä, joka ei halunnut enää edes muistella epäonnista avausta.

Pikakilpailussa 7,5 kilometrin matkalla Kaisa Mäkäräinen ampui täydellisesti, sekä makuulta että pystystä puhtaasti kaikki taulut alas. Ladulla Kaisa oli myös tutun vauhdikas, ja näin suomalainen saalisti ylivoimaisen voiton.

Toiseksi tullut Italian Dorothea Wierer jäi 15 sekuntia ja kolmanneksi sivakoinut Ranskan Justin Braisaz jo 42 sekuntia. Kaisa Mäkäräinen olikin puhtaan ammunnan lisäksi koko kisan nopein hiihtäjä. Hän oli syystä tyytyväinen, mutta ei myöntänyt kisan olleen helppo.

– Toki en tiedä, missä tämän päivän osumat on, muuta kuin taulussa, Kaisa nauroi Yle Urheilun haastattelussa ja viittasi avauskilpailun asentovirheestä johtuneisiin ohilaukauksiin.

Suomalaisurheilija totesi, että pitää vain luottaa omaan tekemiseen, eikä vetää paniikkia päälle.

– Latu oli tosi liippanen. Tuntui, että olin kymmenkunta kertaa vetää selälleni kisan aikana ja jossakin kohtaa se tasapaino lähti, Mäkäräinen myönsi.

Huomisessa takaa-ajossa Kaisa Mäkäräisellä on erinomaiset asetelmat. Muista suomalaisista Mari Ederin sijoitus oli 53. kahden ohilaukauksen johdosta, Venla Lehtonen oli sijalla 87 ja Jenny Fellman 91.

Lue myös: Kaisa Mäkäräinen aloitti kilpailukautensa voitolla – ”Pitää olla aika masokisti, että tätä tekee”

Kommentoi Facebookissa