Kaisa Mäkäräinen kipusi palkintopallille – ”Meillä ei ole maailmancupia ollut ikinä näin korkealla”

Kaisa Mäkäräinen oli puhtaissa hiihtoajoissa jälleen kisan nopein.

Kaisa Mäkäräinen oli puhtaissa hiihtoajoissa jälleen kisan nopein. (Kuva AOP)

Naisten ampumahiihdossa kisataan Soldier Hollowssa 1800 metrin korkeudessa.

AMPUMAHIIHTO Ampumahiihdon maailmancup jatkui ystävänpäivänä naisten pikakilpailulla Yhdysvaltojen Soldier Hollowssa. Kaisa Mäkäräinen onnistui komeasti sijoittumalla kilpailussa toiseksi. Voitto meni Norjan Marte Olsbu Röiselandille 11,5 sekunnin erolla ennen Mäkäräistä. Kolmas oli Saksan Franziska Hildebrand.

– Olen tosi tyytyväinen ja ennen kaikkea iloinen extreme-matkustuksen jälkeen. Oli varmasti valmentajalta oikeat ohjeet niihin harjoituksiin, mitä tässä ennätti tehdä. Me ehdittiin hiihtämään tiistaina vielä iltapäivällä meidän viimeisimmän lennon jälkeen. Vaikka oli aika katastrofaalista vielä silloin, niin eilen tuntui jo paremmalta ja tänään oli jo ihan hyvän tuntuista hiihtoa, Mäkäräinen kommentoi.

Kaisan mainitsema valmentaja on Jarmo Punkkinen. Soldier Hollowssa kilpaillaan 1800 metrin korkeudessa. Myös ladut ovat raskaat, ja Mäkäräinen olikin puhtaissa hiihtoajoissa jälleen nopein.

– Meillä ei ole maailmancupia ollut ikinä näin korkealla. Piti olla aika varovainen alkuvauhdin kanssa. Tykkäsin kyllä ladusta, oli aika paljon kuokkaa ja vauhdikkaat laskut, eikä tasaista yhtään. Ampumapenkallekin tultiin koko ajan loivaa nousua.

Mäkäräinen ampui kilpailussa yhden sakkokierroksen pystypaikalta. Voiton vienyt Röiseland selvitti kilpailun puhtaasti.

– Eilen oli ihan hirveä harjoituspäivä penkalla. En osunut yhtään mihinkään. Huomasi, että matkustuspäivän jumit vaikuttivat. Hieroja teki eilen paljon töitä, että saatiin kroppa parempaan kuntoon, ja tänään tällainen tulos oli mahdollista, Mäkäräinen kiitteli.

Laura Toivanen onnistui myös pikakilpailussa ja ylsi kauden parhaimpaansa. Kaksi sakkokierrosta molemmilta ampumapaikoilta toi lopputuloksissa sijan 49. Suvi Minkkinen ampui kilpailussa puhtaasti ja oli lopputuloksissa sijalla 60.

Naiset kilpailevat maailmancupissa seuraavan kerran takaa-ajossa lauantaina.

  • Lähde Suomen Ampumahiihtoliitto

Lue myös: Kaisa Mäkäräisellä huikea sekuntitaistelu – voitto ratkesi viimeisen kierroksen hurjalla hiihdolla

Kommentoi Facebookissa