Kaisa Mäkäräisellä huikea sekuntitaistelu – voitto ratkesi viimeisen kierroksen hurjalla hiihdolla

Viimeisen kierroksen hurja hiihtovauhti tuotti tulosta ja Kaisa Mäkäräinen saavutti uransa 26. voiton.

Viimeisen kierroksen hurja hiihtovauhti tuotti tulosta ja Kaisa Mäkäräinen saavutti uransa 26. voiton. (Kuva AOP)

Voitto oli suomalaiselle jo kauden kolmas ampumahiihdon maailmancupissa.

AMPUMAHIIHTO Kirkkain ampumahiihtotähtemme Kaisa Mäkäräinen on kovassa kunnossa. Itävallan Hochfilzenissä käytyyn maailmancupin naisten 10 kilometrin takaa-ajokisaan suomalainen pääsi lähtemään aivan Italian Dorothea Wiererin kantaan.

Kaksikko ampui ensimmäisellä ampumapaikalla kuitenkin ohilaukaukset – Wierer peräti kaksi – ja johtoon nousi Venäjän Jekaterina Jurlova-Percht. Toisen ammunnan Mäkäräinen selvitti puhtaasti, ja lähti ensimmäisenä matkaan, kakkoseksi oli noussut Slovakian Paulina Fialkova.

Ensimmäiseltä pystypaikalta yhden ohilaukauksen ampunut suomalainen lähti kolmantena, Fialkovan siirtyessä nyt kärkeen ja toiseksi nousi vuorostaan Puolan Monika Hojnisz. Kisa oli tasainen, sillä viimeiselle ampumapaikalle tultaessa jopa seitsemällä kilpailijalla oli mahdollisuus voittoon.

Kaisan viimeinen laukaus lipsahti ohi, ja hän lähti jahtaamaan 14 sekuntia edellään olevaa Hojniszia ja 11 sekunnin päässä ollutta Fialkovaa.

Viimeisen kierroksen hurja hiihtovauhti tuotti tulosta, ja Mäkäräinen ylitti maaliviivan 1,5 sekuntia ennen Fialkovaa, kolmanneksi nousi Wierer 2,8 sekuntia jääneenä ja Hojnisz jätettiin neljänneksi 8,7 sekunnin päähän.

Voitto oli Kaisa Mäkäräiselle jo kauden kolmas maailmancupissa. Mari Ederin tuloskunto näyttää olevan alkukaudella hukassa. Hän ampui kuusi ohilaukausta ja oli sijalla 53, peräti 5.44,3 Kaisasta jääneenä.

Lue myös: Kaisa Mäkäräiseltä jälleen uskomaton kisa – puhdas ammunta ja johdossa lähdöstä maaliin

Kommentoi Facebookissa