Kaisa Mäkäräinen tarjosi ison pettymyksen

Kaisa Mäkäräinen on ilmoittanut jatkavansa vuosi kerrallaan.

Kaisa Mäkäräinen on ilmoittanut jatkavansa vuosi kerrallaan. (Kuva AOP)

Kaisa Mäkäräisen ammunta tökki MM-pikakilpailussa. Hän oli parhaana suomalaisena tuloksissa 40:s.

AMPUMAHIIHTO Kaisa Mäkäräinen oli Anterselvassa ampumahiihdon MM-kisojen pikakilpailussa parhaana suomalaisena 40:s. Kaisa ampui neljä sakkoa. Mitali olisi edellyttänyt puhdasta ammuntaa.

Kultaa voittaneelle, yhden sakon ampuneelle Norjan Marte Olsbu Röiselandille Mäkäräinen hävisi minuutin ja 34,9 sekuntia. Yhdysvaltain Susan Dunklee ampui puhtaasti ja otti yllättäen hopeaa hävittyään kultamitalin 6,8 sekunnilla. Pronssikin meni yllätysnimelle, Tshekin Lucie Charvatovalle.

Suomalaisittain kisa oli synkeää seurattavaa. Mari Eder ampui viisi sakkoa ja oli tuloksissa 68:s. Kolme sakkoa ampunut Suvi Minkkinen oli 80:s.

Kova tuuli vaikutti siihenkin, että mitaleille nousi kaksi yllättäjää. Mäkäräisellä oli tuulessa vaikeuksia.

– Tänään oli haastava tuuli, minulle vielä hankalampaa oli makuulla. Mielestäni oli ihan hyviä laukauksia, mutta oli vaikea elää olosuhteiden mukana, Mäkäräinen kommentoi Ylen haastattelussa.

Anterselvassa kilpaillaan korkeassa ilmanalassa. Mäkäräinen on kuitenkin kilpaillut moisissa olosuhteissa vuosikaudet ja olosuhteet ovat sitä paitsi samat kaikille. Hän korostikin, ettei halua selitellä tulosta olosuhteilla.

Torstaina Mäkäräinen oli kisannut sekaviestissä. Hän totesi Ylelle, ettei palautuminen siitä kisasta sujunut kovinkaan hyvin.

Takaa-ajoon Mäkäräinen lähtee harjoitusmielessä. Hän yrittää saada parempaa otetta ammuntaan, jotta tulevilla matkoilla voisi vielä saavuttaa hyviä tuloksia.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomalaisilla ei jakoa vapaalla tyylillä – maailman kärki kaukana edellä

Kommentoi Facebookissa