Petra Ollia vietiin molskilla – kaukana parhaasta tasostaan

Petra Olli on Suomen menestynein naispainija.

Petra Olli on Suomen menestynein naispainija. (Kuva AOP)

Petra Ollille tuli selkeä tappio EM-pronssiottelussa.

PAINI Petra Ollilta mitali jäi haaveeksi EM-kisoissa Roomassa. Hän hävisi pronssiottelussa perjantaina Venäjän Maria Kuznetsovalle pistein 4-8.

Olli oli torstaina kokenut rujon tappion Azerbaidzhanin Elis Manolovalle pistein 1-8. Hän pääsi silti painimaan pronssimitalista, kun Manolova ylsi finaaliin.

Ennen EM-kisoja Ollilla oli ollut kymmenen kuukauden ottelutauko. Roomaan hän tuli asenteella, että kisoissa olisi vain voitettavaa. Molskilla tuli selväksi, ettei Olli tällä hetkellä todellakaan ole parhaassa kunnossaan.

Ollilla ei ole vielä paikkaa ensi kesänä järjestettäviin Tokion olympiakisoihin. Seuraava mahdollisuus paikan saavuttamiseen hänellä on maaliskuun lopulla Budapestissa järjestettävässä EM-karsintaturnauksessa. Huhti-toukokuun vaihteessa olympiapaikkaa voi hakea vielä karsintaturnauksesta Bulgariasta.

Karsintaturnauksissa pitäisi sijoittua kahden parhaan joukkoon. Ollin onkin syytä petrata tasoaan roimasti, jos hän haluaa lunastaa kisalipun Tokioon.

EM-kisoissa Roomassa Elias Kuosmanen ja Arvi Savolainen hävisivät niukasti pronssiottelunsa. Kuosmasen todella niukka tappio alle 97-kiloisten sarjan EM-pronssiottelussa oli katkera pettymys.

Suomen sisäisessä 97 kiloisten karsinnassa Kuosmaselle hävinnyt Savolainen paini Roomassa raskaassa sarjassa 30 kiloa painavampia miehiä vastaan. Silti Savolainen ylsi pronssiotteluun, mitä voi pitää kovana saavutuksena.

Kuosmasella ja Savolaisella ei ole olympiapaikkaa. Kevään karsintaturnauksissa selviää, nähdäänkö Tokiossa tositoimissa yhtään suomalaispainijaa.

Paini on Suomen olympiahistorian menestyksekkäimpiä lajeja. Olisi suoranainen katastrofi, jos Suomella ei saisi Tokioon yhtään painijaa mukaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Olympiaurheilijoille jaettu tukirahoja – Tokiossa nollan mitalin katastrofiuhka

Kommentoi Facebookissa