Irvokkaat tyhjennysmyynnit ovat SM-liigan perinnettä

Lahden Pelicansin kausi 2019-20 on kertomus tervanjuonnista.

Lahden Pelicansin kausi 2019-2020 on kertomus tervanjuonnista. (Kuva AOP)

SM-liigan tyhjennysmyyntijoukkueet hävisivät perjantaina.

JÄÄKIEKKO SM-liigan runkosarja lähestyy loppuaan. Koska pelaajasiirrot on mahdollistettu kevään korville, eikä sarjasta voi pudota, nähdään helmikuussa perinteisesti tyhjennysmyyntejä, joilla seurat kivasti voivat paikata talouttaan.

SaiPa, Pelicans, Jukurit ja Sport ovat heittäneet pyyhkeen kehään. Pelaajistaan on ahkerasti luopunut varsinkin Pelicans, jonka kautta voi pitää melkoisena sekoiluna.

Perjantain kierroksella Pelicans taisteli Raumalla Lukkoa vastaan ihan hyvin, mutta hävisi varsinaisella peliajalla 2-3. Jukurit hävisi Hämeenlinnassa HPK:lle 0-1 ja Sport taipui kotonaan Vaasassa Tapparalle 1-3.

Pelicans, Jukurit ja Sport antavat kauden viimeisillä kierroksilla vastustajilleen paljon tasoitusta. Maksavan yleisön kannalta voisi kysyä, onko tämä ihan oikein koko touhun viime kädessä rahoittavia kohtaan?

Nähtiin perjantaina myös ottelu, jossa oli kovastikin panosta. Ässät voitti niin sanotussa ”kuuden pisteen ottelussa” TPS:n Turussa 5-3.

Ässät ja TPS taistelevat viimeisestä pudotuspelipaikasta. Sarjataulukossa Ässät on nyt yhdeksän pistettä TPS:ää edellä. Viimeisenä viivan alapuolella oleva TPS näyttäisi jäävän pudotuspeleistä rannalle.

Kärkiottelussa HIFK murjoi Oulussa Kärpät 5-1. HIFK on vahvistunut tyhjennysmyyntien markkinoilla rajusti ja on potentiaalinen mestarisuosikki, vaikka majaileekin sarjataulukossa vasta kuudentena.

Ilves jatkaa kolmantena tasapisteissä KooKoon ja Lukon kanssa voitettuaan KooKoon perjantaina Tampereella 2-1. Vuoden 2020 puolella alavireisesti esiintynyt JYP puolestaan kellisti Kuopiossa KalPan 5-0.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jokerit nappasi tärkeät pisteet – selvisi lopussa säikähdyksellä

Kommentoi Facebookissa