Jokerit nappasi tärkeät pisteet – selvisi lopussa säikähdyksellä

Jokerit tuulettaa maalia.

Jokerit tuulettaa maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit otti tärkeän voiton Jekaterinburgissa. Avtomobilist taipui maalein 3-4.

JÄÄKIEKKO Jokerit haki KHL:ssä torstaina 4-3 -voiton Jekaterinburgista paikallisen Avtomobilistin vieraana. Viimeisellä minuutilla Jokerit johti 4-1, mutta lahjoitti vastustajalle lopussa kaksi maalia.

Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki oli miehistönsä suoriutumiseen tyytyväinen.

– Tämä oli kovatempoinen ottelu ja mielestäni pelasimme aika hyvin. Alussa molemmilla oli paikat, mutta pelasimme kiekollisesti hyvin ja saimme vastustajan pahimmat höyryt tukahdutettua, Marjamäki sanoi Jokereiden verkkosivuilla.

–Toinen erä oli hyvä 2-0-maaliin asti, mutta sitten pelikurimme vähän petti ja otimme liikaa jäähyjä. Vähän leikittiin voiton kanssa siinä, hän jatkoi.

Jokerit nukahti viimeisellä minuutilla ja lahjoitti vastustajalle kaksi ilmaista maalia.

– Kolmas erä oli tosi kypsä suoritus kauttaaltaan. Se oli 19 minuuttia ja 42 sekuntia kypsää pelaamista johtoasemassa. Tarvitsimme tällaisen pelin tähän väliin, playoff-tyylistä lätkää. Joukkue nosti jälleen tasoaan, Marjamäki totesi.

Viime kaudella SaiPassa pelannut Ahti Oksanen teki Jokereille kaksi maalia. Oksanen alkaa lunastaa odotuksia, joita häneen on asetettu.

– Ensimmäinen vuosi ja suoritukset ymmärrettävästi voivat vähän ailahdella. Kaksi viime peliä ovat olleet sellaista peliä, jota häneltä odotetaan. Hän on vastannut hyvin huutoon ja (Antti) Pihlströmin ja (Marko) Anttilan kanssa tuntuu peli kulkevan. Haastehan on siinä, että tason pystyy pitämään eli lauantaina pitää taas näyttää, Marjamäki sanoi.

Jokerit pelaa kaksi seuraavaa otteluaan Helsingissä. Lauantaina vastassa on Metallurg Magnitogorsk ja maanantaina Moskovan Dynamo.

Läntisessä konferenssissa kolmantena oleva Jokerit on neljä pistettä Dynamoa edellä, mutta Dynamo on pelannut yhden ottelun vähemmän. Maanantain ottelulla onkin todella iso merkitys taistelussa läntisen konferenssin kolmospaikasta.

Jokereilla on myös yhä mahdollisuus nousta lännessä toiseksi SKA Pietarin edelle. Runkosarjasta joukkueella on jäljellä viisi ottelua.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HIFK:n 16-vuotias superlupaus häikäisi – ”Tähän pitää tottua”

Kommentoi Facebookissa