Lapissa riittää matkailijoita hiihtolomalla – ”Pelko koronaviruksesta ei saanut suurempaa liikehdintää aikaiseksi”

Hyvä lumitilanne Lapissa varmistaa sen, että matkailija saa nauttia perinteisistä talviaktiviteeteista.

Hyvä lumitilanne Lapissa varmistaa sen, että matkailija saa nauttia perinteisistä talviaktiviteeteista. (Kuva Fotolia)

Vain muutama kiinalaisturisti on perunut matkansa matkustuskiellon johdosta.

HIIHTOLOMA Koronavirus on pitänyt viime viikot varpaillaan myös suomalaisia ja erityisesti lappilaisia. Viimeisten Lapissa kyseiselle virukselle altistuneiden karanteeni on kuitenkin nyt päättynyt, ja erityisesti Pohjois-Suomessa vaikuttavat matkanjärjestäjät voivat huokaista helpotuksesta.

Ainakin toistaiseksi. Nopea kartoitus osoittaa, että pelko koronaviruksesta ei näy tulevien viikkojen lomavarauksissa suomalaisten tai eurooppalaisten osalta.

Pyhä-Luosto Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Päivi Hannula iloitsee, että tulijoita riittää ja erityisesti seuraavat kolme viikkoa tulevat olemaan Pyhätunturin ja Luoston alueella hyvin turistirikasta aikaa.

– Majoituslukemat näyttävät erinomaiselle. Toki satunnaisia paikkoja löytyy, mutta muuten näyttää oikein hyvälle. Myöskään pelko koronaviruksesta ei ole saanut tällä alueella suurempaa liikehdintää aikaiseksi. Osaltaan tähän vaikuttaa myös se, että valtaosa asiakkaistamme tulee kotimaan lisäksi Euroopasta.

Myös hyvä lumitilanne varmistaa sen, että matkailija saa takuuvarmasti nauttia myös perinteisistä talviaktiviteeteista.

Samanlaisin miettein hiihtolomavieraita tervehtii myös Ylläksen Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Juha-Pekka Olkkola.

– Tulossa on yksi parhaita kausia, joten emme koe koronaviruksen uhkaavan millään muotoa Suomen eikä myöskään Lapin matkailua. Vain muutama yksittäinen kiinalaisturisti on perunut tulonsa, mutta tähänkin on syynä Kiinan päässä asetettu matkustuskielto.

– Ja toisekseen, Ylläs on edelleen hyvin suosittu kohde suomalaisten keskuudessa, joten mahdolliset peruutukset eivät näyttele suurta osaa lopputuloksessa, toimitusjohtaja Olkkola luonnehtii tyytyväisenä.

Myös Kainuussa sijaitseva Ukkohallan hiihtokeskus on toimitusjohtaja Sanna Aution mukaan säästynyt koronaviruksen aiheuttamalta turistikadolta.

– Valtaosa ulkomaalaisista vieraistamme tulee saksankielisistä maista, joten Kiinassa jylläävä koronavirus ei ole aiheuttanut ainakaan vielä minkäänlaisia varotoimenpiteitä. Toki siitä on puhuttu, mutta itse toiminnoissamme se ei näy millään tavoin, Autio sanoo.

Sen sijaan talvilomat ja pitkälle kevääseen jatkuva sesonki näkyy Sannan mukaan lisääntyneenä turistivirtana.

– Poikkeamme muista hiihtokeskuksista siinä, että täältä tullaan hakemaan hiljaisuutta. Luonto ja sen tarjoamat ihmeellisyydet ovat meidän vahvuutemme.

Lue myös: Talven lomat lähestyvät – millainen riski on saada matkalla koronavirustartunta?

Kommentoi Facebookissa