Vältä riskejä hiihtolomaliikenteessä – poliisi valvoo teitä, joilla on esiintynyt onnettomuuksia

Matkan aikana on tarpeen varautua siihen, että keliolosuhteet voivat vaihdella huomattavastikin.

Matkan aikana on tarpeen varautua siihen, että keliolosuhteet voivat vaihdella huomattavastikin. (Kuva Fotolia)

Poliisi suuntaa näkyvää nopeus- ja ajotapavalvontaa etenkin tiejaksoille, joilla liikennemäärät ovat suuria.

LIIKENNE Etelä-Suomen hiihtolomat vilkastuttavat liikennettä erityisesti etelästä pohjoiseen suuntautuvilla pääteillä. Lomakausi näkyy liikenteessä kolmisen viikkoa. Pääteiden lisäksi liikenne lisääntyy myös talvilomakohteiden lähiteillä.

Poliisi muistuttaa, että turvallisesti sujuvaan lomamatkaan on varattava riittävästi aikaa.

– Jo ennen matkalle lähtöä on varmistettava, että auton valot ja muut laitteet toimivat moitteettomasti ja että mahdollinen kuorma on hyvin kiinnitetty, poliisitarkastaja Timo Ajaste Poliisihallituksesta toteaa.

Matkan aikana on erityisesti tarpeen varautua siihen, että keliolosuhteet voivat vaihdella huomattavastikin.

– Huonoissa keliolosuhteissa ajonopeudet on pidettävä riittävän alhaisina ja turvavälit riittävän pitkinä. Vaativissa ajo-olosuhteissa vaikkapa liukkaalla tiellä pimeällä ajettaessa, ohittelusta kannattaa useimmiten luopua kokonaan, Ajaste sanoo.

Pidemmän ajomatkan aikana korostuvat myös kuljettajan vireystilan ja ajamiseen keskittymisen merkitys.

– Vaativissa talviolosuhteissa kuljettajan on suunnattava tarkkaavaisuutensa kokonaan ajamiseen ja muun liikenteen havainnointiin, Ajaste korostaa.

Poliisi suuntaa näkyvää nopeus- ja ajotapavalvontaa ennakkoanalyysin perusteella etenkin niille tiejaksoille, joilla liikennemäärät ovat suuria ja joilla on esiintynyt onnettomuuksia. Tavoitteena onkin erityisesti ennalta estää liikenneonnettomuuksia.

Poliisitarkastaja Timo Ajaste vetoaakin kaikkiin tienkäyttäjiin, jotta hiihtolomaliikenteessä ajettaisiin liikennesääntöjen mukaisesti, vältettäisiin riskin ottamista ja sovitettaisiin ajaminen kelin asettamiin vaatimuksiin.

Lue myös: Liikennevahinkojen määrää ei ole saatu laskuun – vuodessa korvattiin yli 100 000 vahinkoa

Kommentoi Facebookissa