Kaisa Mäkäräinen vastasi ”ikärasismiin” – ylivoimainen voitto

Kaisa Mäkäräinen on ilmoittanut jatkavansa vuosi kerrallaan.

Kaisa Mäkäräinen on ilmoittanut jatkavansa vuosi kerrallaan. (Kuva AOP)

Kaisa Mäkäräinen nappasi ampumahiihdon maailmancupissa ensimmäisen voittonsa sitten joulukuun 2018.

AMPUMAHIIHTO Kaisa Mäkäräinen palasi ampumahiihdon maailmancupissa voittajaksi 13 kuukauden mittaisen tauon jälkeen. Oberhofin hurjissa olosuhteissa napattu yhteislähtökisan ykkössija oli samalla häneltä myös mestarillinen näpäytys epäilijöitä kohtaan.

Mäkäräinen oli kisassa ylivoimainen. Kauden ensimmäinen voitto irtosi lopulta 30,2 sekunnin erolla toiseksi sijoittuneeseen Norjan Tirill Eschoffiin.

Mäkäräinen täytti lauantaina 37 vuotta. Eri medioissa on arvioitu hänen parhaiden päiviensä olevan väistämättä takana.

– Toivottavasti en saa enää kysymyksiä ikääni liittyen! Todistin tänään, että pystyn yhä taistelemaan nuorempia vastaan, Mäkäräinen iloitsee Kansainvälisen Ampumahiihtoliiton IBU:n sivuilla.

Mäkäräinen sortui ajoittain hirvittävässä kelissä vain yhteen ohilaukaukseen. Viimeinen, eli neljäs ampumapaikka sujui jo kerta kaikkiaan mykistävän mestarillisesti: pelkkiä osumia pystyltä, vaikka tuuli tuiversi todella rajusti.

Mäkäräinen korosti kärsivällisyyttä. Kiirettä ei ollut mihinkään, kun siinä vaiheessa voiton lähin uhkaaja, vierellä tähtäillyt Valko-Venäjän Irina Krjuko sortui ohilaukauksiin.

– Olin niin hermostunut ennen kisaa. On mahtavaa olla palkintokorokkeella ja sen keskimmäisellä paikalla!

Suomen kokonaispanos oli kisassa vahva. Mari Eder päätyi sijalle 16.

Mäkäräinen on ilmoittanut kilpailevansa vuosi kerrallaan. Tulevasta kaudesta hän ei ole tehnyt päätöstä.

Varmasti menestyskin vaikuttaa Mäkäräisen ratkaisuun. Jos hyviä tuloksia tulee, näkyy se myös tilipussissa. Mäkäräinen on tienannut kuusinumeroisia summia kaudessa.

Mäkäräinen totesi Pyeongchangin 2018 olympialaisten yhteydessä, ettei pidä realistisena, että kilpailisi Pekingin 2022 olympiakisoissa. Ne kisat ovat kahden vuoden päässä ja Mäkäräinen olisi silloin 39-vuotias.

Teksti Otto Palojärvi ja Kari Aho

Lue myös: Hiihdon dopingkäryistä pitkiä kilpailukieltoja – todellinen ongelma hämärän peitossa

Kommentoi Facebookissa