Kaisa Mäkäräisen tähtäin oli nyt kohdallaan – Oberhofissa hienosti pikakisan kakkoseksi

Kaisa Mäkäräinen ampui makuuammuntansa puhtaasti, oikuttelevassa tuulessa hän sai pystyammunnassa yhden sakon.

Kaisa Mäkäräinen ampui makuuammuntansa puhtaasti, oikuttelevassa tuulessa hän sai pystyammunnassa yhden sakon. (Kuva AOP)

Palkintokorokesijoitus oli Kaisalle toinen tämän kauden maailmancup-kisoissa.

AMPUMAHIIHTO Saksan Oberhofissa käytiin tänään ampumahiihdon maailmancupin naisten pikakilpailu. Suomalaisista Mari Laukkanen ampui makuulta puhtaasti, mutta pystyammunta tuotti kaksi sakkoa. Lopputuloksena vajaat kaksi minuuttia kärjestä jääneellä Laukkasella oli 26. sija.

Toinen ampumahiihtotähdistämme Kaisa Mäkäräinen ampui myös makuuammuntansa puhtaasti, oikuttelevassa tuulessa hän sai pystyammunnasta yhden sakon. Kisassa harvassa nähdyt puhtaat ammunnat eivät tuoneet tällä kerralla kenellekään palkintosijaa.

Slovakian Anastasia Kuzmina ampui yhden ohilaukauksen, mutta oli 7,5 kilometrin matkalla peräti 35,4 sekuntia Kaisa Mäkäräistä nopeampi. Tshekin Veronika Vitkova oli yhden sakkokierroksensa kanssa puolestaan 40,1 sekuntia Kuzminan jäljessä, mutta jäi näin myös Mäkäräiselle 4,7 sekuntia.

Kakkossija oli Kaisa Mäkäräiselle toinen palkintokorokesijoitus tämän kauden maailmancup-kisoissa. Muista suomalaisista yhden sakon ampuneen Venla Lehtosen hiihtovauhti ei riittänyt kovinkaan korkealle, sijoitus oli 50. Laura Toivonen päätyi sijalle 76.

Kommentoi Facebookissa