Kaksi EM-mitalia – Suomen paini mukavassa nosteessa

Arvi Savolaisen painiuralta odotetaan merkittävää menestystä (Kuva AOP)

Arvi Savolainen paini Budapestin EM-kisoissa hopeaa ja Konsta Mäenpää pronssia.

PAINI Arvi Savolainen saavutti sunnuntaina hopeaa Budapestissa järjestetyissä painin EM-kilpailuissa. Kreikkalais-roomalaisen painin alle 97 kiloisten sarjan loppuottelussa Savolainen koki tappion Bulgarian Kiril Miloville lukemin 1-4.

Savolaiselle finaalitappio oli pettymys. Mutta EM-hopea oli joka tapauksessa hänen nousujohteisensa uransa ensimmäinen arvokisamitali aikuisten kilpailuissa.

Nuorten arvokisoissa Savolainen ehti saavuttaa MM- ja EM-kultaa sekä 23- että 20-vuotiaiden sarjassa. Savolainen on Suomen painin merkittävin lupaus ja Budapestin EM-kisojen hopea oli odotettu saavutus.

Savolaiselta odotettiin mitalia jo Tokion Olympialaisissa viime kesänä. Hän ei yltänyt Tokiossa kuitenkaan neljän joukkoon.

Pariisin olympiakisoissa 2024 Savolainen on 25-vuotias. Silloin hän alkaa olla ikänsä puolesta parhaimmillaan.

Suomelle Budapestin EM-kilpailut olivat menestys, kun tuomisina kotiin oli kaksi mitalia. Konsta Mäenpää saavutti lauantaina sarjan 130 kg EM-pronssia.

Edellisen kerran Suomen kreikkalais-roomalaisen painin joukkue saavutti EM-kisoissa kaksi mitalia Seinäjoella 2002. Tuolloin Marko Yli-Hannuksela ja Juha Ahokas painivat EM-pronssia.

Yli-Hannuksela on painin viimeisin suomalainen olympiamitalisti. Hän saavutti Sydneyssä 2000 pronssia ja Ateenassa 2004 hopeaa.

Teksti Otto Palojärvi

LUE MYÖS: Anni Vuohijoki tylyttää Olympiakomiteaa – ”En halua olla kenenkään koira”

Kommentoi Facebookissa