Kaksi henkilöä puukotti itseään Eduskuntatalon portailla – miehillä oli turvapaikanhakijoiden keltaiset kortit

Verijäljet siivottiin nopeasti ja kansanedustajille kerrottiin tapahtuneesta myöhemmin.

Verijäljet siivottiin nopeasti ja kansanedustajille kerrottiin tapahtuneesta myöhemmin. (Kuva AOP)

Tilanne tallentui eduskunnan valvontajärjestelmään ja valvontakameroiden nauhoihin.

TURVAPAIKANHAKIJAT Kaksi henkilöä puukotti itseään Eduskuntatalon edessä tänään perjantaina yhden jälkeen iltapäivällä. Molemmat henkilöt on viety sairaalaan. Sivullisilla ei ole vaaraa ja tapaukseen ei tällä hetkellä epäillä liittyvän rikosta.

– Poliisilta on kyselty myös henkilöiden terveydentilasta. Salassapitovelvollisuuden vuoksi poliisi ei saa julkaista kenenkään terveyteen liittyviä tietoja, kertoo yleisjohtaja komisario Riku Korpela Helsingin poliisilaitoksen johtokeskuksesta.

Tapaus sattui kello yhden jälkeen iltapäivällä, kun eduskunnassa oli menossa täysistunto. Turvallisuusjohtaja Jukka Savola kertoo, että miehet istuivat portaikolla, kun he vetivät puukot esiin.

Teon jälkeen nuoret miehet istuivat takaisin portaille ja muutaman minuutin kuluttua eduskunnan turvahenkilöstö oli paikalla. Seuraavaksi saapui poliisi ja sen jälkeen ambulanssi, joka vei itseään puukottaneet miehet sairaalaan.

– Eduskuntatalon lähettyvillä järjestettiin tänään myös kurdimielenosoitus. Tämänhetkisen tiedon mukaan kurdimielenosoituksella ja puukotuksilla ei ole yhteyttä toisiinsa, yleisjohtaja Korpela kertoo.

Miehillä oli vastaanottokeskuksen keltaiset kortit. Verijäljet siivottiin nopeasti ja kansanedustajille kerrottiin tapahtuneesta myöhemmin. Tapahtuma tallentui eduskunnan valvontajärjestelmään ja rakennuksen valvontakameroiden nauhoihin.

Viime aikoina on keskustelua herättänyt eduskunnan kansliatoimikunnan siunaama ja turvallisuusjohtajan aloittama tapa tuhota muun muassa eduskunnan vierailijatiedot joka päivä. Hänen mukaansa esimerkiksi poliisilla ei nykyisessä turvallisuustilanteessa tule olemaan niille käyttöä.

Päivän Lehden artikkelin laittomaksi arvioidusta toiminnasta voit lukea tästä.

Kommentoi Facebookissa