Kaksi kauppaa ryöstettiin teräaseella uhaten kaksi vuotta sitten – katuva tekijä tuli nyt tunnustamaan poliisille

Poliisipäivystykseen ilmoittautui noin 20-vuotias mies, joka kertoi tehneensä ryöstöt.

Poliisipäivystykseen ilmoittautui noin 20-vuotias mies, joka kertoi tehneensä ryöstöt. (Kuva AOP)

Kaksi vuonna 2018 tapahtunutta törkeää ryöstöä on selvinnyt Joensuussa.

TUNNUSTUS Itä-Suomen poliisi kertoo, kuinka 5.9.2018 Joensuun Niinivaaralla ryöstettiin teräaseella uhaten elintarvikekauppa. Vastaavalla tekotavalla ryöstettiin 11.9.2018 elintarvikekauppa Joensuun Ranta-Mutalassa.

Molemmissa tapauksissa naamioitunut tekijä sai saaliikseen vähäisen summan rahaa. Tekotapa molemmissa oli samantyylinen ja tekijän tuntomerkit olivat hyvin yhteneväiset. Poliisi epäili alusta lähtien, että edellä mainittujen tekojen takana oli yksi ja sama henkilö. Lukuisista tutkintatoimenpiteistä huolimatta tekijän henkilöllisyys ei selvinnyt.

Juttuvinkki: Kolmekymppinen mies yritti saada apteekista lääkkeitä ja ojensi lapun – ”Tämä on ryöstö”

Elokuussa 2020 Joensuun poliisipäivystykseen ilmoittautui noin 20-vuotias mies, joka kertoi tehneensä edellä mainitut ryöstöt. Mies kertoi kuulustelussa molemmista ryöstöistä sellaisia yksityiskohtia, joita pystyy tietämään vain teot suorittanut henkilö. Tästä syystä miestä epäillään kahdesta törkeästä ryöstöstä. Miestä ei esitetty vangittavaksi.

Syy sille, miksi mies tuli itse ilmoittautumaan poliisille oli se, että hän on oman kertomansa mukaan katunut tekojaan ja haluaa niin sanotusti tehdä tilit selväksi oman menneisyytensä kanssa. Motiivi tapahtuneille rikoksille oli tapahtuma-aikaan vaivannut rahapula.

Lue myös: Iäkkään naisen törkeästä ryöstöstä epäilty otettiin kiinni – nainen tunnistettiin runsaiden vihjeiden avulla

Kommentoi Facebookissa