Kaksi kuljettajaa kaahasi keskenään kilpaa 240 km/h – poliisi ajoi molemmat kiinni

Kaksitoista kuljettajaa menetti ajo-oikeutensa Lounais-Suomessa pelkästään yhden illan aikana. (Kuvituskuva Fotolia)

Mitatuista ylinopeuksista noin viidennes on ollut huomattavia, tuottaen vakavaa vaaraa tienkäyttäjille.

LIIKENNETURVALLISUUS Lounais-Suomen poliisi on valvonut pääsiäisliikennettä. Tienkäyttäjiä on valvottu tutkakalustolla ja alkometreillä. Rattijuopumusten ja törkeiden liikenneturvallisuuden vaarantamisten määrä on poliisin mukaan ollut murheellinen.

Kiirastorstain ja pääsiäissunnuntain välisenä aikana Lounais-Suomen poliisin partiot ovat käsitelleet 80 liikenneturvallisuuden vaarantamista, 18 törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista, 12 rattijuopumusta sekä 14 törkeää rattijuopumusta.

Jotkut kuljettajat ovat intoutuneet myös kokeilemaan autojensa suorituskykyä ja joistakin autoista sitä on löytynytkin. Viime yönä Turun ohitustiellä mitattiin kahdelle keskenään kilpailleelle kuljettajalle nopeudet 240 km/h, rajoitusten ollessa alueella 80 km/h. Poliisi ajoi molemmat kiinni.

Poliisi kertoo noin 50 pääsiäiskuljettajan menettäneen Lounais-Suomen alueella ajo-oikeutensa pyhien aikana, heistä peräti kaksitoista pelkästään yhden illan aikana. Huolestuttavana seikkana kokonaisuudessa näkyy törkeiden tekomuotojen suuri osuus. Mitatuista ylinopeuksista noin viidennes on ollut huomattavia, tuottaen vakavaa vaaraa tienkäyttäjille.

Lue myös: Kovaa vauhtia henkilöautolla punaisia päin – kolari johti nuoren kuljettajan kuolemaan

Kommentoi Facebookissa