Kaksi pikkutyttöä menetti äitinsä – avomiehelle syyte murhasta

Syyttäjä vaatii kolmekymppisen miehen tuomitsemista elinkautiseen vankeusrangaistukseen. (Kuvituskuva Fotolia)

Syytteen mukaan mies iski avovaimoaan veitsellä 29 kertaa kaulan ja niskan alueelle.

HENKIRIKOS Pienet tytöt menettivät äitinsä, kun äidin avomies surmasi puolisonsa lyömällä häntä veitsellä 29 kertaa kaulan alueelle. Tekonsa jälkeen mies yritti ajaa tahallaan päin rekkaa.

Järkyttävä murhenäytelmä tapahtui Tampereella viime tammikuussa. Avoparilla oli ollut keskustelua erosta. Vähän alle 30-vuotias mies ei jäänyt eroa odottamaan. Surmaa tehdessään hän käytti kahta veistä.

– Tekotapa osoittaa päättäväistä ja sitkeää surmaamispyrkimystä. Tappo on tehty erittäin raa´alla ja julmalla tavalla ja se on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, sanoo syyttäjä.

Surmateon jälkeen mies otti avovaimon puhelimen ja pankkikortin. Hän teki ostoksia ja asioi pankkiautomaatilla Koivistonkylässä.

Syytteen mukaan mies yritti seuraavana päivänä ajaa Virroilla tahallaan päin rekkaa 80 kilometrin tuntivauhdissa. Rekkakuski jarrutti ja väisti törmäyskurssille tulevaa autoa. Rekka suistui ojaan ja kaatui. Kuljettajalta murtui ranne.

Henkirikoksen seurauksena 5- ja 7-vuotiaat tytöt menettivät äitinsä. Surmateosta syytetty ei ole lasten isä, vaan hän oli äidin avomies. Tytöt olivat huostaanotettuina biologisen isänsä luona, mutta heillä oli läheiset välit myös äitiinsä. Tytöt vaativat äitinsä menetyksestä 13 500 euron korvausta.

– Olemme menettäneet äitimme vakavimman mahdollisen väkivaltarikoksen, murhan johdosta, tytöt perustelevat vaatimusta avustajansa välityksellä.

Surmatun naisen äiti vaatii 8000 euron korvausta, ja tahallista kolaria estäessään ranteensa murtanut rekkamies 3500 euron korvausta. Syyttäjä vaatii kolmekymppisen miehen tuomitsemista elinkautiseen vankeusrangaistukseen.

Pirkanmaan käräjäoikeus antoi välituomion tapauksessa. Vastaaja pyysi itse, että hänet määrättäisiin mielentilatutkimukseen. Syyttäjä ei vastustanut. Välituomiossaan oikeus passitti miehen mielentilatutkimukseen.

  • EDIT 16.00: Lisätty välituomio

Lue myös: Mies otti aseella uhaten panttivangin – pakotti autonsa kuljettajaksi ja ampui jalkojen välistä lattiaan

Kommentoi Facebookissa