Kaksi rattijuoppoa kiinni samasta autosta – matkustajana ollut nainen vaihtoi kuljettajaksi

Poliisi epäilee kumpaakin kuljettajaa muun muassa rattijuopumuksesta.

Poliisi epäilee kumpaakin kuljettajaa muun muassa rattijuopumuksesta. (Kuva Fotolia)

Poliisipartio seurasi voimakkaasti mutkitellutta autoa, joka oli vähällä ajaa ojaan.

LIIKENNETURVALLISUUS Hämeenlinnassa Turun valtatiellä tuli sunnuntaina 10.1.2021 klo 03.35 aikaan poliisipartiota vastaan henkilöauto nopeudella 116 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 80 km/h. Partio pysäytti auton, jota kuljetti 48-vuotias mies.

Mies puhalsi seulonta-alkometriin 1,5 promillea, hänellä ei myöskään ollut ajo-oikeutta. Mies vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka tulos oli 0,43 mg/. Miestä epäillään rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Partio seurasi Turun valtatiellä klo 04.05 aikaan samaa henkilöautoa, joka oli pysäytetty ylinopeuden vuoksi ja jonka kuljettajana toiminut mies oli puhaltanut rattijuopumuksen lukemat. Auto mutkitteli voimakkaasti ja oli vähällä ajaa ojaan.

Partio pysäytti auton ja tällä kertaa sitä kuljetti aikaisemmin matkustajana ollut 50-vuotias nainen. Nainen puhalsi seulonta-alkometriin tuloksen 0,92 mg/l. Tarkkuusalkometrikokeen tulos oli 0.77 mg/l ja naista epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Lue myös: Ajo-oikeudeton rattijuoppo jäi kiinni – holtiton siviilipoliisiauton ohitus paljasti ajokunnon

Kommentoi Facebookissa