Kaksi uutta koronavirustartuntaa todettu Suomessa – toinen on kouluikäinen lapsi

Aikaisemmin varmistetun koronavirustartunnan saaneen henkilön lähipiiriin kuuluvilla kahdella henkilöllä on myös todettu tartunnat.

Aikaisemmin varmistetun koronavirustartunnan saaneen henkilön lähipiiriin kuuluvilla kahdella henkilöllä on myös todettu tartunnat. (Kuvituskuva Fotolia)

Kumpikin tartunnan saanut on palannut näytteenoton jälkeen kotiin ja he voivat hyvin.

KORONAVIRUS HUS:ssa perjantaina varmistetun koronavirustartunnan saaneen henkilön lähipiiriin kuuluvilla kahdella henkilöllä on todettu myös koronavirustartunnat.

Tartunnan ovat saaneet eläkeikäinen mieshenkilö ja kouluikäinen lapsi. Kumpikin tartunnan saanut on palannut näytteenoton jälkeen kotiin ja he voivat hyvin. Heidät on ohjeistettu pysymään eristyksissä kotona.

Henkilöiden oireiden perusteella tartuntoja osattiin odottaa. HUS kertoo 28.2.2020 todetun tartunnan osalta altistusten selvitystyön edenneen hyvin ja altistuneisiin on oltu yhteydessä.

HUS:n infektiolääkärit yhdessä THL:n ja kuntien tartuntatautiyksiköiden kanssa selvittävät myös uusien tartunnan saaneiden osalta altistuneita.

Lue myös: Eristyksessä kotona olevalla toisella suomalaisnaisella todettu koronavirus – tartunta on myös peräisin Italiasta

Kommentoi Facebookissa