Kaksi vaarallista ainetta sisältävää vaunua suistui kiskoilta – ei vaaraa sivullisille

Pelastuslaitos on paikalla, kun Kouvolan ratapihalla tapahtui vaarallisia aineita sisältävien vaunujen suistuminen kiskoilta.

Pelastuslaitos on paikalla, kun Kouvolan ratapihalla tapahtui vaarallisia aineita sisältävien vaunujen suistuminen kiskoilta. (Kuvituskuva Fotolia)

Pelastuslaitos on paikalla hoitamassa tilannetta ratapihalla ja alue on eristetty.

ONNETTOMUUS VR Group tiedottaa, että Kouvolan ratapihalla on tapahtunut vaarallisia aineita sisältävien vaunujen suistuminen kiskoilta vaihtotöiden yhteydessä. Pelastuslaitos on paikalla ja hoitaa tilannetta.

Suistuminen tapahtui torstai-iltana hieman ennen iltayhdeksää teollisuusraiteella. Alue on eristetty, eikä tilanne aiheuta vaaraa ulkopuolisille.

Päivystävän palomestarin mukaan noin sata litraa vetyperoksidia vuosi vaunujen kyydissä olleista neljästä kaatuneesta kontista. Suurin osa vuotaneesta vetyperoksidista on saatu talteen.

Viimeisin suurta julkisuutta saanut säiliövaunuonnettomuus tapahtui huhtikuussa, kun Rataliikennekeskus ilmoitti, että junaliikenne oli keskeytettävä Kouvolan ja Mäntyharjun välillä Kinnin liikennepaikalla havaitun seisonnassa olleiden tavaravaunujen vaurion vuoksi.

Tavaravaunut – joita letkassa oli yhteensä 50 vaunua – olivat päässeet toistaiseksi tuntemattomasta syystä liikkeelle ja suistuneet osittain kiskoilta. Yhden vaunun puskimet olivat puhkaisseet toisen säiliöön reiän. Tämän seurauksena syntyi vaarallisen aineen vuoto, jota pelastuslaitos torjui ja alueella oli suuronnettomuusvaara.

Lue myös: Myrkkyturman ympäristövahinkoja yritetään estää puomeilla ja padoilla – ensimmäiset kalakuolemat todettu

Kommentoi Facebookissa