Kaksikko välitti Subutexeja internetissä – kontolla epäillään olevan myös törkeitä ampuma-aserikoksia ja petoksia

Käteistä rahaa takavarikoitiin useista kohteista kymmeniä tuhansia euroja.

Käteistä rahaa takavarikoitiin useista kohteista kymmeniä tuhansia euroja. (Kuva Poliisi)

Poliisin ja Tullin esitutkinnassa tuli ilmi useita törkeitä rikoksia.

HUUMAUSAINERIKOS Keskusrikospoliisi, Lounais-Suomen poliisilaitos ja Tulli ovat saaneet yhteistyössä valmiiksi törkeän huumausainerikoskokonaisuuden esitutkinnan. Pirkanmaalla ja Pohjois-Suomessa asuvien kahden miehen epäillään hankkineen ja levittäneen suuren määrän Subutex-tabletteja eri puolille Suomea edelleen välitettäviksi.

– Esitutkinnan mukaan pääepäiltyinä olevat miehet ovat välittäneet huumausaineita kesästä 2017 kevääseen 2018 saakka. Miesten epäillään hankkineen myytävät Subutex-tabletit ulkomailta ja myyneen niitä Suomessa pääasiassa TOR-verkon kautta internetissä. Tabletteja on ollut useita tuhansia, ja pääepäillyt ovat myyneet niitä eteenpäin 25–30 euron kappalehintaan, kertoo rikosylikomisario Jukka Lakkala Keskusrikospoliisista.

Huumausainerikostutkinnan yhteydessä saatiin esiin myös useita muita rikoksia, eli törkeitä ampuma-aserikoksia, räjähderikoksia ja törkeitä petoksia. Huumausainerikostutkinnan yhteydessä tehdyissä kotietsinnöissä takavarikoitiin räjähteitä ja useita ampuma-aseita, joista osa on luokiteltu erittäin vaarallisiksi ampuma-aseiksi. Myös käteistä rahaa takavarikoitiin useista kohteista kymmeniä tuhansia euroja. Rahojen epäillään olevan huumausaineiden välittämisestä saatuja tuloja.

Kotietsinnässä poliisin takavarikoima ase.
Kotietsinnässä poliisin takavarikoima ase. (Kuva Poliisi)

Esitutkinnan mukaan pääepäillyt ovat vuosina 2016–2017 tilanneet perustamiensa yhtiöiden nimissä muun muassa matkapuhelimia ja myyneet tilaamiaan tuotteita esimerkiksi Huuto.net-alustan kautta. Kaikki tilatut tuotteet on jätetty maksamatta tavaroiden toimittajille ja myynnistä saadut tuotot otettu henkilökohtaiseen käyttöön. Petoksilla on aiheutettu tavarantoimittajille reilusti yli sadan tuhannen euron vahingot.

Päätekijät ovat edelleen vangittuina ja heitä epäillään muun muassa törkeästä huumausainerikoksesta, törkeistä ampuma-aserikoksista, törkeistä petoksista ja useista muista lievemmistä rikoksista, jotka ovat selvinneet tutkinnan aikana. Heidän lisäkseen rikoskokonaisuudessa on eri puolilla Suomea epäiltynä kuusi henkilöä, joista kaksi on ollut tutkinnan aikana vangittuna. Heitä epäillään törkeistä huumausainerikoksista.

Asia on siirtynyt syyteharkintaan Lapin syyttäjänvirastoon.

Lue myös: Tulli paljasti Subutex-huumelääketablettien levitystoiminnan – useita salakuljetusmatkoja ulkomaille

Kommentoi Facebookissa