Kalastusmaksuihin tuli muutoksia – lupaa ei kuitenkaan tarvita onkimiseen tai pilkkimiseen

Kunhan vain jäät ensin kestäisivät, pilkkimiseen ei tarvitse lunastaa kalastonhoitomaksua.

Kunhan vain jäät ensin kestäisivät, pilkkimiseen ei tarvitse lunastaa kalastonhoitomaksua. (Kuva Fotolia)

Kalastonhoitomaksut vuodelle 2018 ovat nyt myynnissä Metsähallituksella.

KALASTUS Presidentti Sauli Niinistö on vahvistanut eduskunnan hyväksymän lakiehdotuksen, jossa kalastonhoitomaksun suuruuteen tuli muutoksia. Metsähallitus toteaa, että kalastonhoitomaksuilla tuetaan suomalaista kalastusta ja kalavesiä.

Kalastonhoitomaksut tulivat myyntiin, kun tasavallan presidentti antoi 19. joulukuuta vahvistuksensa laille, jonka yksi osa koski kalastonhoitomaksun suuruutta. Eduskunta hyväksyi lakialoitteen täysistunnossaan 8. joulukuuta.

Kalastuslain mukaan jokaisen 18–64-vuotiaan, joka kalastaa muuten kuin onkimalla tai pilkkimällä, on suoritettava valtiolle kalastonhoitomaksu. Todistus maksun suorittamisesta on pidettävä mukana, kun kalastaa. Maksujen keräämisestä vastaa Metsähallitus.

Kalastonhoitomaksuvaroilla tuetaan kalavesien hoitoa ja käytön suunnittelua. Varoja myönnetään kalatalousalueille, kalastuksenvalvontaan sekä kalatalousneuvontaan, ja lisäksi vesialueiden omistajat saavat korvauksia kalavesien käytöstä. Maa- ja metsätalousministeriö myöntää valtakunnallisia avustuksia ja Ely-keskukset avustuksia omien alueidensa hankkeisiin ja toimintaan. Ely-keskukset jakavat myös korvaukset vesialueiden omistajille.

Kalastonhoitomaksut vuodelle 2018 ovat nyt tulleet myyntiin. Kalastonhoitomaksu kalenterivuodelle on 45 euroa, seitsemälle vuorokaudelle 15 euroa ja yhdelle vuorokaudelle kuusi euroa. Eripituisia kalastonhoitomaksuja voi nyt ostaa Metsähallituksen eräluvat.fi-verkkokaupasta, palvelunumerosta 020 69 2424, Metsähallituksen luontokeskuksista ja R-kioskeilta.

Kommentoi Facebookissa