Kalevan kisojen keihäskisalle valitettava isku – kaksi huippua sivussa

Tero Pitkämäki ei vielä ole aloittanut kauttaan

Tero Pitkämäki ei ole vielä aloittanut kauttaan. (Kuva AOP)

Tero Pitkämäki ja Oliver Helander eivät heitä Kalevan kisoissa.

YLEISURHEILU Keihäänheiton moninkertainen arvokisamitalisti Tero Pitkämäki on ilmoittanut jättävänsä Kalevan kisat väliin. Pitkämäki ei vielä ole mielestään riittävän hyvässä heittokunnassa.

Myös Oliver Helander jää Kalevan kisoista pois. Hän toipuu yhä kylkivammasta, jonka sai juhannuksena Kuortaneen kisoissa.

Pitkämäki puolestaan toipuu vasemman polven eturistisiteen leikkauksesta. Jalan kuntoutus on edennyt hyvin ja Pitkämäki pystyy harjoittelemaan kivuitta. Jalan toiminta ei ole kuitenkaan vielä täysin sellaisella tasolla, mitä huippuheittäminen vaatii.

– Pitkämäki ei halua kilpailla, ennen kuin on jälleen haluamallaan tasolla, Pitkämäen manageri Tero Heiska kertoo SUL:n tiedotteessa.

Tällä hetkellä Pitkämäki ei osaa sanoa, missä vaiheessa hän seuraavan kerran kilpailee. Tältä kaudelta hänellä ei vielä ole tulosta.

Eikä Pitkämäellä ole kiirettäkään. Dohan MM-kisat järjestetään vasta syys-lokakuun vaihteessa ja viimeiset näytöt on mahdollista antaa 6. syyskuuta mennessä.

Suomen joukkueeseen on toistaiseksi valittu keihäänheittäjistä Antti Ruuskanen ja Helander. Kolmannesta paikasta kisaavat Pitkämäki ja tällä kaudella Dohan MM-rajan kaarellaan 83,40 rikkonut Toni Kuusela.

Lassi Etelätalo on heittänyt tällä kaudella 81,95. MM-rajasta tulos uupuu 1,05 metriä.

Kauden kotimaisen kärkituloksen 86,93 on heittänyt Helander. Ruuskanen on kotimaan tilastossa toisena tuloksella 85,15.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lasse Viren on myyttinen hahmo – mikä oli menestyksen salaisuus?

Kommentoi Facebookissa