Kalle Koljosella ei jakoa supertähteä vastaan Tokiossa

Kalle Koljonen voitti sulkapallon EM-kisoissa 2021 pronssimitalin (Kuva AOP)

Kalle Koljonen voitti sulkapallon EM-kisoissa 2021 pronssimitalin. (Kuva AOP)

Kalle Koljoselle maailmanlistan kakkonen Viktor Axelsen oli Tokiossa liian kova vastustaja.

OLYMPIALAISET Kalle Koljosen taival Tokion olympialaisten sulkapallon kaksinpelissä päättyi alkusarjaan. Hän hävisi Tanskan Viktor Axelsenille suoraan kahdessa erässä lukemin 9-21, 13-21.

Yllätyksestä ei todellakaan voinut puhua. Onhan Axelsen maailmanlistalla kakkosena.

– Viktor oli parempi pelaaja tänään. Hän teki mulle vaikeaksi pelata omaa peliä ja vei epämukavuusalueelle koko ajan. Mulla on peli ihan kasassa, mutta fysiikan kannalta kärkipelaajat on vähän parempia kuin minä, Koljonen sanoi Olympiakomitean toimittamassa haastattelussa rehelliseen sävyyn.

Koljonen voitti ensimmäisessä Tokion ottelussaan Itävallan Luka Wraberin suoraan kahdessa erässä. Sen ottelun jälkeen hän sanoi, että sulkapallossa kaikki on mahdollista, mutta antoi myös ymmärtää, että Axelsenin kaataminen vaatisi jättiyllätystä.

Koljonen, joka voitti tänä vuonna EM-pronssia ja oli ensimmäinen sulkapallon EM-mitalisti, on vakuuttunut, että Pariisin 2024 olympialaisissa hän on parempi pelaaja myös fysiikan osalta.

– Mä lupaan, että 2024 mä tulen olemaan paljon parempi versio pelaajana, kuin mitä täällä. On sen verran paloa tehdä hommia tämän eteen, että noita pystyy haastamaan ja tuoda Suomelle menestystä sulkapallon saralla. En pidä tätä pettymyksenä, vaan opetuksena. Nyt tiedän, mitä pitää työstää, että olen parempi 2024, Koljonen päätti.

Fanny Teijonsalo ennätykseensä

Fanny Teijonsalo avasi kisaurakkansa Tokion olympialaisissa hyvin uituaan sivulajissaan 100 metrin vapaauinnissa alkuerissä ennätyksensä. Teijonsalon uusi ennätys on 54,69.

Teijonsalo ei päässyt kuitenkaan jatkoon. Hän oli alkuerien tuloksissa 22:s. Välieräpaikan sai 16 parasta.

– Sekä ennätykseen että erävoittoon olen tyytyväinen ja siistiä, että sain kisat avattua näin hyvällä uinnilla. Vähän ehkä rehellisesti salaa ajattelin, että olisin vähän kovempaakin voinut uida. Ehkä keskimmäinen 50 metriä oli vähän varovainen, Teijonsalo summasi Olympiakomitean haastattelussa.

Teijonsalon päämatka Tokion olympialaisissa on 50 metrin vapaauinti. Siinä välieräpaikka on ihan realistinen tavoite.

– Lupaa hyvää 50 metrille. Olen ennätyskunnossa, Teijonsalo totesi.

Suomalaisten purjevene kaatui

Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen ovat Tokion olympiapurjehduksen nacra-luokassa sijalla 14 kolmen ensimmäisen lähdön jälkeen. Ensimmäisessä lähdössä Kurtbay ja Keskinen olivat sijalla 17, toisessa sijalla 9 ja kolmannessa sijalla 18.

Ensimmäinen lähtö meni suomalaisilla pieleen. Vene jäi kiinni ylämerkkiin ja kaatui.

– Vene oli vaikea pitää hallussa. Tokassa selvittiin ihan hyvin, kolmannessa sitten taas sattui ja tapahtui vaikka mitä, venekunta kommentoi Olympiakomitean toimittamassa haastattelussa.

Kurtbaylla ja Keskisellä on sijoituspisteitä 26. Kakkos- ja kolmospaikoilla olevilla venekunnilla on kuusi pistettä.

Nacra 17 -luokassa purjehditaan kaikkiaan 13 lähtöä. Seuraavat lähdöt ovat ohjelmassa perjantaina.

Teksti Otto Palojärvi, Tokio

Lue myös: Matti Mattsson upeasti olympiafinaaliin – ”Porilainenkin herkistyi”

Kommentoi Facebookissa