Kalle Rovanperä aiheutti Jyväskylässä valtavan pettymyksen

Kalle Rovanperä tositoimissa Jyväskylässä (Kuva AOP)

Kalle Rovanperä tositoimissa Jyväskylässä. (Kuva AOP)

Kalle Rovanperä keskeytti Jyväskylän MM-rallissa ulosajoon, joka aiheutui ajoneuvon kuljettajan virheellisestä toiminnasta.

RALLI Kalle Rovanperän osalta Suomen MM-ralli päättyi ulosajoon. Rovanperä menetti 10. erikoiskokeella Toyotansa hallinnan vasemmalle kääntyvässä mutkassa ja pyörähti sen jälkeen hiekkakasaan.

Kyse oli kuljettajan virheestä. Rovanperä ahnehti mutkassa liikaa.

Rovanperä ja hänen kartanlukijansa Jonne Halttunen selvisivät tilanteesta ilman vammoja. Halttunen täräytti mällin jälkeen ilmoille v-kirjaimella alkavan suomenkielisen ruman sanan.

Yleisradion asiantuntija Mikko Hirvonen antoi tapahtuneesta valtionyhtiön kanavilla seuraavanlaisen analyysin:

– Vähän lähti sakkaamaan. Eikä sitten kerennyt korjaamaan tai auto ei ainakaan ehtinyt reagoimaan korjausliikkeeseen. Pyörä putosi pikkuisen ojaan, kommentoi Hirvonen Ylellä.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala oli luonnollisesti hyvin pettynyt. Iltalehden haastattelussa Latvala muistutti kuitenkin Rovanperän ajaneen ensimmäistä kertaa WRC-autolla Suomen MM-rallissa.

– Haluan korostaa sitä, että Kallelle pitää antaa aikaa. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun hän ajaa WRC-autolla Suomessa. Häneltä puuttuu vielä kokemusta ja kokemuksessa ei vain voi oikaista, Latvala muistutti Iltalehdelle.

Rovanperään kohdistui Jyväskylässä valtavat odotukset. Olihan hän voittanut heinäkuussa Viron MM-rallin ja syyskuussa Kreikan rallin. Belgian rallissa elokuussa Rovanperä oli ajanut asvaltilla toiseksi.

Rovanperä täytti perjantaina 21 vuotta. Hän on huippukuljettajaksi käsittämättömän nuori. Yllättävää ei ole, jos niin nuori kaveri ajaa kotikisassaan ulos kaiken valtavan julkisuuden keskellä.

Rovanperä pääsee vielä sunnuntaina hakemaan ylimääräisiä MM-pisteitä jatkaessaan kisaa superrallisäännöllä. Lohtu tuskin on suuri, vaikka Rovanperä supererikoiskokeen voittaisikin.

Mutta ainakin hän sai Jyväskylässä arvokasta kokemusta, kuinka käsitellä pettymyksiä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kalle Rovanperä on hurjassa iskussa – mestaruutta tänä vuonna silti tuskin tulee

Kommentoi Facebookissa