Koronarajoitukset ohi – HIFK pääsi pelaamaan lähes 8000 katsojan edessä

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin.

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin. (Kuva AOP).

HIFK otti murskavoiton 7887 katsojan edessä. Katsojamäärä on suurin Suomessa pelatussa jääkiekko-ottelussa sitten maaliskuun alun 2020.

JÄÄKIEKKO HIFK pelasi surkeasti perjantaina Porissa Ässien vieraana, mutta pesi lauantaina kasvonsa kotikaukalossa murskaamalla sarjajumbo HPK:n 6-2. HIFK sai virtaa kotiyleisöstä, jota oli paikalla tämän kauden ennätysyleisö, 7887 katsojaa. Edellisen kerran vastaavia yleisömääriä oli nähty Suomessa pelatussa jääkiekko-ottelussa maaliskuun alussa 2020.

– Olihan se meille tietysti tosi hienoa, että nyt oltiin ihan oikeasti täyden tuvan edessä. Todella hieno alku meiltä. Oli sitä tehokkuutta ja oli upeita suorituksia. Sitten oli vielä sellainenkin kummallisuus, että päästettiin kerran irti siitä otteesta, mutta otettiin se takaisin. Se ei ole helppoa ja siitä propsit pelaajille. Sillä tavalla olen ylpeä sitkeydestä ja luonteen lujuudesta, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen summasi.

Nordikselle on saanut tähän saakka ottaa 4100 katsojaa, mutta nyt päälle lyötiin vielä toinen mokoma. Sen huomasi kaikesta.

– Olihan se hieno fiilis. Varsinkin kun meidän hyvä alku varmasti vapautti sitä tunnetta pelaajille. Siitä oli sitten meidän pelaamiseenkin sillä tavalla hyötyä. Olemme tehneet aiemmissakin kotipeleissä hyviä juttuja, mutta nyt sitä tehokkuutta saatiin myös enemmän. Se oli hyvä, Peltonen kiitteli.

Tappara kärsi toisen peräkkäisen tappionsa, kun KalPa nappasi Kuopiossa pelatusta ottelusta 3-2-voiton. Ratkaisu venyi aina voittomaalikilpailuun saakka, missä KalPan Miikka Pitkänen veivasi ratkaisun. KalPa nousi 13 pisteeseen ja ohitti Tapparan sarjataulukossa pudottaen tamperelaiset 10. sijalle.

TPS palasi yhden tappion jälkeen takaisin voittojen tielle, kun se kaatoi hallitsevan mestarin Rauman Lukon lukemin 4-2. Ottelun ratkaisu syntyi päätöserässä. Emil Viro teki TPS:n voittomaalin heti erän alussa.

TPS nousi 21 pisteeseen ja johtaa edelleen SM-liigaa. Lukolla on vasta 13 pistettä.

Vaasan Sportin hyvä vire sai jatkoa lauantaina, kun se kaatoi Tampereen Ilveksen 3-1. Sport nousi 18 pisteeseen ja on hienosti toisena sarjassa. Ilves on seitsemäntenä.

Oulun Kärpät on äitynyt jo kolmen voiton putkeen. Lauantaina se kaatoi SaiPan 2-1 jatkoajalla. Saku Mäenalanen ratkaisi voiton Kärpille jatkoajalla vain 17 sekunnin pelaamisen jälkeen.

Kärpät on sarjassa neljäntenä. SaiPa on neljän peräkkäisen tappion myötä viimeistä edellisenä.

Ässät palasi HIFK-voiton jälkeen arkeen, kun Pelicans kaatoi porilaiset 2-1. Pelicans on sarjassa kolmantena. Ässät on sijalla 12.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Olli Jokisen Jukurit Savon herra – Tapparan peli yskii

Kommentoi Facebookissa