Olli Jokisen Jukurit Savon herra – Tapparan peli yskii

Mikkelin Jukurit pelaa Olli Jokisen komennossa (Kuva AOP)

Mikkelin Jukurit pelaa Olli Jokisen komennossa. (Kuva AOP)

Olli Jokisen komennossa Jukurit on voittanut tällä kaudella KalPan jo kolmesti.

JÄÄKIEKKO Mikkelin Jukurit on tällä hetkellä vahvasti Savon herra. Jukurit kaatoi perjantaina KalPan jo kolmannen kerran tällä kaudella voitettuaan ottelun lukemin 4-3 jatkoajalla.

Jukurien päävalmentaja Olli Jokinen oli tyytyväinen ja suorastaan ylisti vanhan olympiajoukkuekaverinsa Jarkko Immosen 3-2-maalia.

– Hyvät fiilikset. Kyllä me mun mielestä ansaittiin voitto. Kolmas erä meni KalPalle, mutta ensimmäinen erä täysin meille. Toinen erä oli tasaista pelaamista. Paljon erikoistilannemaaleja. Iso maali. Kolmas maali. Loistava jääkiekkomaali. Meidän äijät survoivat sen sisään. Tuo on jääkiekkoa parhaimmillaan, Jokinen sanoi suorastaan herkistyen.

Immosen maali ei tuonut Jukureille lopulta voittoa, mutta sen Jukurit kairasi kuitenkin jatkoajalta.

– Kolme pistettä oli tarjolla, mutta kaveri tuli takaisin. Mutta kyllä meidän pelaajat näyttivät taas luonteensa. Tuolla on se usko siihen yhteiseen juttuun, mitä me olemme täällä tehneet. Valtava työmäärä pelaajilta ja usko tähän juttuun, niin silloin tulee hyvä, Jokinen kehui.

Tappara lähti SM-liigakauteen mestarisuosikkina, mutta Kirvesrintojen kone on yskinyt alkukaudesta. Tappara on kerännyt tällä kaudella vasta 11 pistettä ja makaa sarjataulukossa sijalla yhdeksän. Perjantaina KooKoo voitti Hakametsässä maalein 2-0.

– Kyllähän se ote jollain tapaa piti, mutta eihän kukaan varmaan tuollaista peliä pelaa 60 minuuttia, mitä se ensimmäinen erä oli, se on selvä asia. Kyllähän vastustaja aina parantaa ja he ovat hyvä joukkue, hyvä tiivis ryhmä. Niin se oli tänäänkin. Siitä puhuttiin ensimmäisellä erätauolla, että vastustaja parantaa ja meidän pitää olla itse valmiina siihen, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola summasi.

– Ei oltu kyllä toiseen erään valmiina. Me ei saatu pidettyä sitä kamppailuvoimaa, mitä meillä oli vielä ensimmäisessä erässä. Menetettiin kiekkoja ja siitä yksi ylivoimamaali vastustajalle, Tapola jatkoi.

HIFK hävisi perjantaina SM-liigassa jo toisen kerran putkeen. Ässät kaatoi stadilaiset Porissa 2-1.

HIFK:n esitys Porissa jätti paljon toivomisen varaa. Ei vain riittänyt.

– Kummallakin joukkueella oli kova taistelu päällä. Meiltä ei kiekollinen pelaaminen täyttänyt niitä laatuvaatimuksia, joita me halutaan. Tuo Ässien voittomaali alivoimalla kuvasti sitä. Ei riitä. Ässille onnittelut siitä, että saivat tänään kotipisteet, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen summasi.

Raumalla Lukko oli vastaantulija Lahden Pelicansia vastaan. Pelicans kuritti hallitsevaa Suomen mestaria lukemin 3-0.
Pelicans nousi neljänneksi. Lukko on vasta seitsemäntenä.

Vaasassa Sportin hyvä vire sai jatkoa, kun se palasi voittojen tielle 3-1-voitolla SaiPasta. Emil Johansson, Roope Talaja sekä Turo Asplund vastasivat kotijoukkueen maaleista Kuparisaaressa.

Sport nousi sarjassa jo hienosti toiseksi. SaiPa on puolestaan hävinnyt nyt kolme ottelua putkeen ja on viimeistä edellisenä.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: KooKoo yllätti TPS:n – JYPillä dominoi 17-vuotias suurlupaus

Kommentoi Facebookissa