KooKoo yllätti TPS:n – JYPillä dominoi 17-vuotias suurlupaus

KooKoo nostettiin kabinetin kautta SM-liigaan 2015

KooKoo nostettiin kabinetin kautta SM-liigaan 2015. (Kuva AOP)

KooKoo otti SM-liigassa yllättävän voiton sarjakärki TPS:stä.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa pelattiin keskiviikkona yhtä vaille täysi kierros, kun ohjelmassa oli kuusi ottelua. Lahdessa nähtiin pienimuotoinen yllätys, kun JYP yllätti Pelicansin maalein 5-3.

JYPin sankariksi nousi jälleen vasta 17-vuotias Joakim Kemell, joka teki kaksi maalia ja syötti yhden. Kovassa iskussa oleva nuorukainen on tehnyt tällä kaudella jo komeat kuusi maalia. Hän on noussut pistepörssin kärkitaistoon mukaan.

JYP katkaisi samalla kahden tappion putkensa ja nousi sijalle 11. Pelicansin kahden voiton putki katkesi ja joukkue on nyt sarjassa sijalla kuusi.

Tampereella yllätys jäi puolestaan piippuun, kun Ilves nousi lopulta päätöserässä 4-2-voittoon Porin Ässistä. Ilveksen hahmoja olivat Eemeli Suomi (1+2) ja uusi puolustajahankinta Les Lancaster (0+2).

Ilves nousi sarjassa kolmanneksi, Ässät on toiseksi viimeisenä otettuaan viidestä edellisestä vain yhden voiton.

Sarjan viimeiseksi vajonnut HPK konttasi jälleen. Keskiviikkona HPK hävisi KalPalle Kuopiossa 1-4-lukemin.

KalPa voitti toisen ottelunsa putkeen ja on nyt 10. sijalla. HPK:lle tappio oli puolestaan jo neljäs putkeen ja joukkue on SM-liigassa tukevasti viimeisenä.

Sport on pelannut vahvan alkukauden, mutta keskiviikkona se sai tylyä kyytiä Oulun Kärpiltä. Kärpät voitti Oulussa pelatun ottelun 4-1. Julius Hermonen, Jesse Koskenkorva sekä Arttu Hyry viettivät kahden tehopisteen iltaa ja Juhamatti Aaltonen vastasi voittomaalista.

Kärpät on ottanut jokaisesta kauden ottelustaan vähintään pisteen ja on sarjassa toisena. Sport putosi viidenneksi.

Kouvolassa nähtiin iso yllätys, kun sarjakärki TPS hävisi KooKoolle 2-3. Ville Meskanen ja Kim Strömberg nostivat maaleillaan KooKoon päätöserässä rinnalle ja ohi.

Samalla TPS:n neljän voiton putki päättyi, mutta joukkue jatkaa edelleen kärjessä. KooKoo katkaisi puolestaan kahden tappion putkensa ja on nyt sijalla yhdeksän.

Lappeenrannassa SaiPa kaatui Tapparalle 0-1. Voittomaalin iski vasta ajassa 55.27 Petteri Puhakka.

Tappara otti samalla toisen peräkkäisen voittonsa ja nousi kahdeksanneksi. SaiPa on hävinnyt kaksi ottelua putkeen ja on sijalla 13.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Olli Jokinen palasi Nordikselle – heti voitto

Kommentoi Facebookissa