Olli Jokinen palasi Nordikselle – heti voitto

Mikkelin Jukurit pelaa Olli Jokisen komennossa (Kuva AOP)

Mikkelin Jukurit pelaa Olli Jokisen komennossa. (Kuva AOP)

Olli Jokisen Jukurit voitti Ville Peltosen HIFK:n Helsingissä maalein 5-3. Jokinen otti myös kantaa SM-liigan taklauspelin tasoon.

JÄÄKIEKKO Olli Jokisen paluu Helsingin Jäähalliin eli Nordikselle meni tiistai-iltana putkeen, kun hänen valmentamansa Jukurit kaatoi SM-liigassa HIFK:n 5-3. Jokisen Jukurit hakivat kovalla taistelulla ja Oskari Salmisen upealla maalivahtipelillä pisteet pääkaupungista.

– Ajettiin Lahden tietä ja päätettiin, että tullaan tänne ryöstämään pisteet. Aamulla saatiin tietää, että meiltä puuttuu kokoonpanosta kärkijätkiä. Viesti oli hyvin selvä joukkueelle, että täällä pitää uskaltaa pelata. Tämän pitää olla se elämän tärkein asia, mitä me tehdään tänään, kaikki muut pitää jättää sivuun. Loistava maalivahtipeli, uskomaton taistelu ja maalinteon tehokkuus. Se toi pisteet, Jokinen sanoi ottelun jälkeen.

Jukurit ei pelannut kovin hyvää jääkiekko-ottelua, mutta joskus voi voittaa kehnommallakin esityksellä. Avauserässä Jukurit laukoi kuusi kertaa, joista puolet meni HIFK:n häkkiin.

– Ei mikään jäätävä peli. Te asiantuntijat tiedätte ja me valmentajat tiedämme sen, ettei tuollaisella pelillä voita montaa peliä tässä runkosarjassa. Tämä oli yksittäinen peli, uskomaton taistelu. Olen todella ylpeä pelaajista, Jokinen kiitteli.

Yksi tilanne puhutti. Toisessa erässä HIFK:n järkälemäinen puolustaja Miro Karjalainen taklasi Jukureiden Nikita Krivokrasovia rajusti. Tuomaristo ei nähnyt tilanteessa rikettä.

– Mun mielestä se oli ulosajo, Jokinen sanoi suoraan.

Kyseessä ei suinkaan ollut ensimmäinen kerta tällä nuorella SM-liigakaudella, kun vastaavanlainen tilanne meni tuomaristolta ohi. SM-liigaan on tullut tällä kaudella taklaukset. Jokisen mukaan niin pitääkin olla, mutta:

– Mä tykkään tästä linjasta, mutta kun ongelma on SM-liigassa se, ettei pelaajat osaa ottaa taklauksia vastaan ja pelaajat kääntävät selkää laidan lähellä. Täällä on taklauspelaaminen ilmeisesti puuttunut. Nyt kun sitten otetaan vähän äijästä mittaa, niin pelaajat ei osaa taklata ja osa ei osaa ottaa taklauksia vastaan. Taklauspelaaminen ja kamppailupelaaminen on kaikki kaikessa jääkiekossa! Ihan hullultahan tämä kuulostaa, että pitää opettaa ammattilaisia taklaamaan ja ottamaan taklauksia vastaan, mutta meilläkin on varmasti joukkueessa viisi tai kuusi kaveria, jotka eivät sitä osaa. Sitten sitä harjoitellaan, Jokinen sanoi painokkaasti.

Karjalaisen taklausta Jokinen ei sen enempää tikunnokkaan halunnut nostaa. Mennään eteenpäin.

– Se oli yksittäinen tilanne. Tuomarit on ihmisiä kanssa ja he tekevät parhaansa. Nämä ovat nyt uusia tilanteita, kun taklauspelistä on tullut enemmän arkipäivää. Itse haluaisin nähdä taklauksia paljon enemmän.

Jokinen muistetaan pelaajauraltaan NHL:stä, HIFK:sta ja maajoukkueesta. Jokinen myönsi, että palaaminen Nordikselle oli vierasjoukkueen puolella outoa. Ja vielä entinen maajoukkuekaveri Ville Peltonen oli vastapuolen aitiossa.

– Villen kanssa olemme aika paljon yhteydessä ja vaihdamme informaatiota. Hän on hyvä kaverini ja hänellä on hyvä joukkue, joka on hyvissä käsissä. Oikea mies ohjaa IFK:n laivaa, Jokinen sanoi.

Teksti Ville Hirvonen, Helsingin Jäähalli

Lue myös: Jokerit ja TPS jyräävät voitosta voittoon

Kommentoi Facebookissa