Jokereilla jo kymmenen voiton putki – vastustajan koronatilanne hämmästytti

Jokerit tositoimissa KHL-ottelussa Kazanissa (Kuva: Mikko Taipale / Jokerit)

Jokerit tositoimissa KHL-ottelussa Kazanissa. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit voitti siipirikkoisen Ak Bars Kazanin jatkoajalla maalein 4-3. Viisi Ak Barsin pelaajaa ei saanut matkustuslupaa Suomeen ja lisäksi yksi joukkueen pelaaja ei päässyt tositoimiin Suomessa tehdyn koronatestin jälkeen.

JÄÄKIEKKO Jokerit nappasi jääkiekon KHL:ssä jo kymmenennen perättäisen voittonsa kaadettuaan Ak Bars Kazanin keskiviikkona Helsingissä jatkoajalla lukemin 4-3. Voittomaalin viimeisteli Jesse Joensuu rangaistuslaukauksella.

Kolmannessa erässä Jokerit oli menettänyt 3-1 -johtoasemansa. Illan sankari Joensuu korosti kuitenkin positiivisia asioita.

– Hyvä vastustaja ja hyvä peli oli meiltä. Mentiin kolmanteen erään 3-1 -johtoasemassa ja oltiin voitettu yhdeksän peliä putkeen. Kolmas erä oli aika rikkonainen. Tuli jäähyjä suuntaan jos toiseen, mutta onneksi tuli voitto, Joensuu kommentoi.

Joensuu laittoi rankkarinsa kylmän viileästi sisään. Ak Barsin maalia vartioineella Igor Bobkovilla ei ollut sanomista.

Joensuu oli valmistautunut haasteeseensa hyvin.

– Neljä minuuttia ennen loppua, kun alettiin ottaa jäähyä, niin tiesin, että mulla ei ole muuta tehtävää tänä iltana kuin rankkarin ampuminen.

Kazanilta oli peräti kuusi pelaajaa sivussa. Viisi pelaajaa ei päässyt Suomeen koronarajoitusten takia. Lisäksi yksi pelaaja antoi Suomessa positiivisen koronatestin, vaikka oli Venäjällä antanut negatiivisia testituloksia.

Kazanin päävalmentaja Dmitri Kvartalnov kommentoi asiaa varsin niukkasanaisesti, mutta ärtymys oli aistittavissa.

– Hallitus päättää. Nämä ovat säännöt. Olimme okei. Yhdellä kaverilla oli kolme testiä ennen Venäjällä ja ne olivat negatiivisia, Kvartalnov sanoi.

Kun kysyttiin, mitkä olivat syyt, miksi viisi pelaajaa ei saanut matkustaa Suomeen, kehotti Kvartalnov kysymään asiasta paremmin tietäviltä.

– Teidän pitää kysyä Suomen viranomaisilta, miksi viisi pelaajaa jäi pois.

Itse ottelussa Kazan antoi siipirikkoisena Jokereille tiukan vastuksen ja nousi kolmannessa erässä 1-3 -tappioasemasta tasoihin. Jesse Joensuu ratkaisi jatkoajalla kuitenkin rangaistuslaukauksella.

– Hyvä kolmas erä. Noustiin tappioasemasta. Jatkoajalla pieni virhe. Rankkari ja siinä se oli. Ei voi mitään muuta sanoa, harmitteli Kvartalnov.

Ak Bars Kazanilla oli Helsingissä mukana vain yksi maalivahti. Varamaalivahdin tehtäviä hoiti 18-vuotias hyökkääjä Dmitri Katelevski. Hän seisoi maalivahdin maski päässään vaihtoaitioissa koko ottelun ajan.

Jokerit on KHL:n läntisen konferenssin kärkipaikalla. Ak Bars on itäisessä konferenssissa neljäntenä.

Teksti Otto Palojärvi, Hartwall-areena

Lue myös: Olli Jokinen palasi Nordikselle – heti voitto

Kommentoi Facebookissa