Kalle Rovanperä rysäytti ulos – mestaruus ei ratkea vielä

Kalle Rovanperä on ralliautoilun historian merkittävimpiä lahjakkuuksia. (Kuva Toyota Gazoo Racing)

Kalle Rovanperä romutti Toyotansa Belgian rallin toisella erikoiskokeella. Kyse oli kuljettajan virheestä.

RALLI Kalle Rovanperä ajoi Belgian MM-rallissa rajusti ulo kisan toisella erikoiskokeella. Toyota heitti monta volttia, mutta Rovanperä ja hänen kartturinsa Jonne Halttunen selvisivät onnettomuudesta vammoitta.

Rovanperä ajoi upeasti kärkiajan päivän ensimmäisellä erikoiskokeella. Toisella erikoiskokeella Rovanperän Toyota otti osuman ojan reunaan ja pyöri rajusti ulos tieltä.

– Siinä oli kaksi mutkaa, joista jälkimmäiseen minulla oli liian optimistinen nuotti. Käänsin mutkaan sisään, mutta luisuimme pihalle tullessa ojaan ja siitä lähdettiin, Rovanperä kommentoi WRC:n mukaan.

Rovanperä saattaa jatkaa kisaa superrallisäännöllä lauantaina. Sunnuntaina hänellä olisi mahdollisuus taistella muutamista MM-pisteistä vielä supererikoiskokeella.

Jatko riippuu siitä, voidaanko auto korjata lauantaihin mennessä ajokelpoiseksi. Turvakaaren kunto on ratkaisevassa roolissa. Hän sanoi, että auto turvakaarineen tarkastetaan, kunhan se saadaan huoltopilttuuseen.

Rovanperä otti ulosajonsa jälkeen kantaa spekulaatioihin, vaikuttiko starttia edeltänyt pienimuotoinen selkkaus kisajärjestäjien kanssa ajosuoritukseen. Rovanperä oli kritisoinut rallin starttijärjestelyjä.

– Ei sellaisen pitäisi vaikuttaa enää kymmenen kilometrin päässä erikoiskokeen lähdöstä, Rovanperä sanoi.

Rovanperällä oli mahdollisuus varmistaa maailmanmestaruutensa Belgiassa. Hän jatkaa MM-sarjassa tukevassa johdossa Belgian rallin jälkeenkin, mutta mestaruus ratkeaa aikaisintaan Kreikan rallissa syyskuussa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Rallin MM-sarja kriisissä – autonvalmistajia ei innosta tarpeeksi

Kommentoi Facebookissa