Suomalainen superilta – Topi Raitaselle EM-kultaa, Kristiina Mäkelälle hopeaa!

Topi Raitanen juoksi 3000 metrin esteissä EM-kultaa. (Kuva AOP)

Münchenin yleisurheiluilta toi suomalaisille kaksi mitalia. Topi Raitanen voitti EM-kultaa 3000 metrin estejuoksussa ja Kristiina Mäkelä saavutti kolmiloikassa EM-hopeaa

YLEISURHEILU Topi Raitanen palautti suomalaisen yleisurheilun EM-kultakantaan voitettuaan Münchenissä 3000 metrin estejuoksun. Raitanen nousi kilpailun kärkeen ennen viimeistä vesiestettä, eivätkä kilpakumppanit mahtaneet hänen kirilleen mitään.

Raitasen voittoaika oli 8.21,80. Muut mitalit menivät Italiaan Ahmed Abdelwahedin otettua hopeaa ja Osama Zoghlamin pronssia.

Raitanen, 26, kertoi Ylen haastattelussa, että hän oli käytännössä varma mestaruudesta jo viimeisen vesiesteen jälkeen.

– Vesiesteen jälkeen ajattelin, että täytyy olla kyllä kova kaveri, jos tulee ohi, Raitanen kertoi.

Taktisesti juoksu meni täysin Raitasen suunnitelmien mukaan.

– Tänään vauhdinjako sopi minulle. Kohtalaista vauhtia, ei lähdetty kävelemään. Pikkunättiä, Raitanen kuvaili juoksun kulkua.

Suomalaiset saavuttivat perjantaina kaksi mitalia. Kristiina Mäkelä voitti kolmiloikassa hopeaa.

Mäkelä jysäytti toisella hypyllään uuden Suomen ennätyksen 14,64. Kultaa voitti Ukrainan Maryna Bekh-Romantshuk oli täysin ylivoimainen tuloksella 15,02.

Mäkelälle Suomen ennätyksensä sentillä menettänyt Senni Salminen sijoittui EM-finaalissa seitsemänneksi. Hän venytti ensimmäisellään 14,13 ja astui sen jälkeen viisi yritystään yli.

Viivi Lehikoinen sijoittui kuudenneksi naisten 400 metrin aitajuoksun EM-finaalissa. Hänen aikansa oli 55,58, millä jäi välierissä juoksemastaan Suomen ennätyksestään yli sekunnin.

– Kuudes sija EM-finaalissa on tietenkin mieletön juttu. Harmittaa kuitenkin, kun suoritus oli niin huono, Lehikoinen myönsi Ylen tv-haastattelussa pettyneenä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kaksi suomalaista keihäsfinaaliin – Ella Junnilalle katkera pettymys

Kommentoi Facebookissa