Kalle Rovanperä toiseksi Rovaniemellä – uran parhaalla tuloksella MM-kärkeen

Kalle Rovanperä tositoimissa Monte Carlo-rallissa

Kalle Rovanperä tositoimissa Monte Carlo-rallissa. (Kuva AOP)

Kalle Rovanperä sijoittui Rovaniemen MM-rallissa toiseksi. Hän nousi samalla MM-pistejohtoon.

RALLI Hyundain virolaiskuljettaja Ott Tänak voitti Rovaniemellä ajetun rallin MM-sarjan kauden toisen osakilpailun. Tänak ajoi kisan lähes virheittä, eikä parhaasta kuljettajasta Lapin talviolosuhteissa ollut epäselvyyttä.

Toiseksi kilpailussa ajoi Toyotan Kalle Rovanperä, joka hävisi Tänakille 17,5 sekuntia. Rovanperä päihitti kolmanneksi ajaneen Hyundain Thierry Neuvillen 2,3 sekunnilla.

Rovanperä, 20, ajaa toista kauttaan WRC-luokan tehdaskuljettajana. Rovaniemellä saavutettu kakkostila on hänen paras sijoituksensa MM-ralleissa.

Palkintosija on Rovanperälle uran toinen. Vuosi sitten hän ajoi Ruotsin rallissa kolmanneksi.

Rovanperä päätti Rovaniemen kisan komeasti ajettuaan kisan päättäneen Aittajärven supererikoiskokeen voittoon. Hän siirtyi MM-sarjassa kärkipaikalle. Toisena oleva Neuville on Rovanperää neljä pistettä perässä.

Rovanperä on todellakin vasta 20-vuotias. Ikäisekseen hän on hämmästyttävän nopea kuljettaja. Turhaan ei ole Rovanperää verrattu rallin Max Verstappeniksi, mitä siis ajotaitoihin tulee.

Rovanperän mahdollisuuksia maailmanmestaruuteen ei vielä tänä vuonna voi pitää realistisina. Kokemusta hän tarvitsee lisää.

Rovaniemen kakkostila kuitenkin osoittaa, että tutummissa olosuhteissa Rovanperä taistelee jo voitoista. Häntä voi elokuussa ajettavassa Jyväskylän MM-rallissa pitää voittajasuosikkina.

Muista suomalaisista Teemu Suninen ajoi Rovaniemellä Fordilla kahdeksanneksi. WRC2-luokan voittanut Esapekka Lappi oli Volkswagenillaan kymmenes.

Rallin MM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan huhtikuun lopulla Kroatiassa. Silloin kilpaillaan asvaltilla.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kolmen eri vuosikymmenen rallilegenda Hannu Mikkola on kuollut

Kommentoi Facebookissa