Kalle Rovanperä ylivoimainen Rovaniemellä – todellinen taso nähdään vasta Montessa

Kalle Rovanperä kaasuttelee Tunturi-rallissa.

Kalle Rovanperä kaasuttelee Tunturi-rallissa. (Kuva Taneli Niinimäki)

Kalle Rovanperä ja Valtteri Bottas kisailivat Rovaniemellä kotimaan rallisarjan kärkinimiä vastaan. Rovanperä voitti ylivoimaisesti ja Bottas oli kisassa yhdeksäs.

RALLI Suomalaisen ralliautoilun megalupaus Kalle Rovanperä ajoi voittoon heti ensimmäisessä kilpailussaan WRC-autolla. Rovanperä voitti Rovaniemellä Tunturi-rallin kolmen ja puolen minuutin erolla toiseksi sijoittuneeseen Teemu Asunmaahan.

Rovanperä, 19, valmistautuu ensi viikolla perinteikkäällä Monte Carlo -rallilla starttaavaan rallin MM-sarjan kauteen ajaen ensi kertaa WRC-luokassa saatuaan pestin Tommi Mäkisen johtamalta Toyotalta. Rovaniemellä tuli tärkeää kokemusta ainakin helmikuun Ruotsin rallia varten, jossa todennäköisesti ajetaan lumikelissä Pohjois-Euroopan leudosta tammikuusta huolimatta.

– Paljon opittiin, ja kummankin meidän työskentely parani auton kanssa. Oli tosi siisti viikonloppu, tykkäsin kyllä. Jouduttiin vähän auraamaan tänään täällä lumisateessa, mutta silti voi ajollisesti olla tosi tyytyväinen, Rovanperä kommentoi AKK:n tiedotteessa.

Kahta lukuun ottamatta kaikki erikoiskokeet voittanut Rovanperä oli Tunturi-rallissa suvereeni ykkönen, mutta toki häntä auttoi Toyotan Yaris WRC-auton kilpailukyky. Kunnon vertailua SM-rallin kärkikastiin hänen vauhdistaan ei voinut tehdä.

Monte Carloon ja muihin MM-ralleihin Rovanperä suuntaa maltillisin odotuksin.

– Ne ovat kaikki aika vaikeita kisoja. Kaikki on siellä niin erilaista ja taso on niin kova, että se vaatii aikaa, että pystyy ajamaan kokonaisia viikonloppuna tasaisesti. Sitä lähdemme alkukaudesta treenaamaan, hän sanoi YLE:n verkkosivujen mukaan.

Montessa nähdään Rovanperän todellinen kilpailukyky WRC-tasolla. Rovanperä on keräämässä kokemusta, eikä olisi yllättävää, jos merkittävää menestystä ei heti alkukaudella tulisi.

Väriä Tunturi-ralliin toi myös F1-tähti Valtteri Bottas, joka sijoittui Citroen DS3 WRC:llä yhdeksänneksi. Toista kertaa Tunturissa ajanut Bottas suoriutui vähäiseen kokemukseensa nähden ihan lupaavasti.

Bottas keskittyy kuitenkin toistaiseksi yhä F1-uraansa ja maaliskuussa alkavaan kauteen. Ralli on hänellä yhä vain harrastus.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Iloisia suomalaisuutisia rallin MM-sarjasta – Fordille kaksi suomalaista

Kommentoi Facebookissa