Iloisia suomalaisuutisia rallin MM-sarjasta – Fordille kaksi suomalaista

Teemu Suninen kilpailee rallin MM-sarjassa 2020 M-Sport -tallin Fordilla.

Teemu Suninen kilpailee rallin MM-sarjassa 2020 M-Sport -tallin Fordilla. (Kuva Miika Wuorela)

Fordilla kilpaileva M-Sport vahvisti kauden 2020 kuljettajansa rallin MM-sarjaan. Fordilla kilpailevat Teemu Suninen, Espapekka Lappi ja Gus Greensmith.

RALLI Rallin MM-sarjassa Fordin kalustolla kilpaileva M-Sport vahvisti torstaina, että Esapekka Lappi ja Teemu Suninen ajavat tallin kuljettajina kaudella 2020. Suomalaiskaksikko saa rinnalleen brittikuski Gus Greensmithin.

Lapilta lähti viime kauden jälkeen auto ja työpaikka alta, kun Citroen ilmoitti vetäytyvänsä rallin MM-sarjasta. M-Sport pelasti hänen uransa. Suninen puolestaan väläytteli jo viime kaudella vauhtiaan M-Sportin Fiestalla ja jatkoa osattiin odottaa.

Sunisen tallikaverina kilpaili walesilainen Elfyn Evans, joka siirtyi kahdeksi seuraavaksi vuodeksi Tommi Mäkisen johtamaan Toyota-talliin. Lapille avautui siten sopivasti tallipaikka.

Lappi ja Suninen ajavat täyden MM-kauden. Greensmith puolestaan ajaa Monte Carlon, Meksikon, Argentiinan, Portugalin, Suomen, Turkin, Saksan ja Walesin kisat.

– Odotan todellakin tätä uutta seikkailua ja olen innoissani näkemään, mitä voimme saavuttaa. M-Sport Fordilla on todellinen intohimo ralliin ja tänne oli tarjolla paljon lahjakkaita kuljettajia, joten olen erittäin iloinen, että he luottivat meihin antaen minulle ja Jannelle (kartanlukija Ferm) mahdollisuuden näyttää, mitä voimme tehdä kaudella 2020, kommentoi Lappi M-Sportin tiedotteessa.

Lappi pääsee uuden autonsa puikkoon jo loppuviikosta.

– Käynnistämme tällä viikolla testit ja odotan innoissani päästä ajamaan Fiestaa. Tuskin maltan odottaa ja toivon, että tulemme saavuttamaan vahvoja tuloksia.

Suninen ajoi viime kaudella lupaavasti. Oli odotettua, että hän sai jatkopestin Fordin puikoista.

– Olen todella kiitollinen Malcolmille ja tiimille heidän luottamuksestaan minuun. Minusta tuntuu, että olen oppinut paljon 12 viimeisen kuukauden aikana ja odotan innolla nähdäkseni mitä minä ja Jarmo voimme tehdä kaudella 2020. Viime vuosi opetti minulle, että minun pitää antaa kaikkeni jokaisessa rallissa saavuttaakseni huipputuloksia. Ja niitä toivon saavuttavani tällä kaudella, Suninen toteaa.

Sunista ilahduttaa, että Lappi pestattiin hänen tallikaverikseen.

– On myös todella hienoa olla samassa tiimissä Esapekan kanssa, koska hän oli sankarini lapsuudessa. Kun aloitin karting-urani Suomessa, niin hän oli samassa tiimissä ja voitti mestaruuden. Kolme vuotta myöhemmin pystyin tekemään saman. Ja nyt sitten olemme molemmat mukana rallissa ja takaisin samassa tiimissä!, Suninen hehkuttaa.

M-Sportin tallipomo Malcolm Wilson on tottunut tekemään yhteistyötä suomalaisten kanssa.

– Palaamme juurillemme ja toivotamme kaksi suomalaista tervetulleeksi takaisin perheeseemme. Nautimme fantastisista tuloksista Marcuksen (Grönholm), Mikon (Hirvonen) ja Jari-Matin (Latvala) kanssa ja odotan nyt innolla nähdäkseni, miten seuraava Flying Finn -sukupolvi kehittyy, Wilson toteaa M-Sportin tiedotteessa.

– Ydinfilosofiamme on ollut aina nuorten lahjakkuuksien uran edistäminen ja Esapekassa, Teemussa ja Gus’issa (Greensmith) meillä on kolme lahjakasta nuorukaista, jotka kaikki kykenevät tekemään kovaa tulosta. Tiimimme voi olla nuori, mutta heillä on kokemusta ja kunnianhimoa. Olen innokas näkemään, mitä he voivat saavuttaa kaudella 2020, Wilson jatkaa.

Rallin MM-sarja kausi käynnistyy 23.–26. tammikuuta ajettavalla legendaarisella Monte Carlo-rallilla.

Teksti Otto Palojärvi ja Kari Aho

Lue myös: Toyota vahvisti uudet rallikuskinsa – Jari-Matti Latvala sai lähteä!

Kommentoi Facebookissa