Kallion kirkkoherraksi ensimmäisen kerran nainen – edeltäjä valittiin piispaksi

Riikka Reinan valinnan myötä Kallion seurakunta saa historiansa ensimmäisen naispuolisen kirkkoherran.

Riikka Reinan valinnan myötä Kallion seurakunta saa historiansa ensimmäisen naispuolisen kirkkoherran. (Kuva Maru Lemmetty)

Riikka Reina valittiin Kallion uudeksi kirkkoherraksi Teemu Laajasalon jälkeen.

KIRKKO Kallion seurakunnan uusi kirkkoherra on Riikka Reina. Seurakuntaneuvosto valitsi hänet tehtävään eilisillan kokouksessaan. Valinnan myötä Kallion seurakunta saa historiansa ensimmäisen naispuolisen kirkkoherran.

Seurakuntaneuvosto äänesti ehdokkaiden välillä. Riikka Reina sai 15 ääntä ja Kirsi Rantala kaksi ääntä. Virkaa haki 17 hakijaa.

– Riikka Reinasta saamme rohkean kirkkoherran, jolla on vahva näky kaikkien yhteisestä kirkosta, seurakuntaneuvoston kokousten puheenjohtaja Johanna Hautakorpi sanoo.

Riikka Reinalla, 42, on laaja ja monipuolinen työkokemus kirkossa ja koulutussektorilla. Teologian maisteri Riikka Reina on toiminut seurakuntapastorina ja kasvatuksen työalavastaavana Paavalin seurakunnassa, kouluttajana Seurakuntaopistossa ja kehittämispäällikkönä Kirkkopalvelut ry:ssä.

Kokemusta muutosjohtamisesta Reinalla on kertynyt muun muassa Agricolan kehittämisyksikön johdossa. Tällä hetkellä hän toimii asiantuntijana ja vt. toimitusjohtajana Ammattiosaamisen kehittämisyhdistyksessä AMKE:ssa.

– Valinnassa painotimme erityisesti monipuolista johtamiskokemusta ja valmiutta auttaa seurakuntaa uudistumaan niin, että pystymme entistä paremmin kohtaamaan jokaisen alueen asukkaan, Johanna Hautakorpi jatkaa.

Kirkkoherran virka tuli auki, kun edeltävä kirkkoherra Teemu Laajasalo valittiin Helsingin piispaksi syksyllä 2017.

Kommentoi Facebookissa