Nuori suomalaishyökkääjä hurjassa maalivireessä Englannissa – ”Valmennusjohto kehuu pelejäni”

Marcus Forss on iskenyt seurajoukkueelleen tällä kaudella peräti 17 maalia.

Marcus Forss on iskenyt seurajoukkueelleen tällä kaudella peräti 17 maalia. (Kuva AOP)

Verkot ovat olleet Marcus Forssin jäljiltä kireinä niin seurajoukkueessa kuin Suomen nuorisomaajoukkueessakin.

JALKAPALLO Turkulaislähtöinen Marcus Forss, 18, siirtyi Brentfordin B-joukkueeseen kesällä 2017 ja kirjoitti helmikuussa vuoden 2021 loppuun saakka kestävän jatkosopimuksen. Seura on taatusti tyytyväinen kiinnitykseensä, sillä liukas hyökkääjä on iskenyt tällä kaudella peräti 17 maalia.

– Talveni on mennyt aivan loistavasti. Olen tehnyt maaleja ja olemme voittaneet pelejä. Olen myös päässyt harjoittelemaan ykkösjoukkueen kanssa. Se on lähes positiivisin asia tässä kaudessa. Olen päässyt sinne noin kerran viikossa, joskus useamminkin, Forss kertoo.

Brentfordin edustusjoukkue pelaa Englannin Mestaruussarjassa, eli toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

– En ole vielä päässyt ykkösjoukkueen kokoonpanoon otteluun. Olen ollut se 19. mies, eli ensimmäinen, joka ei pääse penkille vaan joutuu katsomoon. En koe, että hyppy sinne on enää niin iso. Minun pitää vain työskennellä samanlailla kuin tähänkin asti, eli kovaa.

Valmennusjohto kehuu Marcus Forssin pelejä, sen takia hän uskoo, että paikka ei ole enää kovin kaukana.

– Kesän pre-season on varmasti iso näytönpaikka, mutta ehkä myös jo kevät. Ykkösjoukkueen hyökkääjät ovat kaikki minua vanhempia, mutta itse asiassa pienempiä. Se on minulle positiivista. He ovat tyyliltään erilaisia, minä olen vahvempi. Kakkosjoukkue saa aina ohjeet pelaamiseen edustuksesta, joten pelillisesti askel ylöspäin ei tuo suurta muutosta.

Maalinteko ei ole jäänyt Englannin kamaralle. Suomen U19-maajoukkue kohtasi perjantaina 23. ja maanantaina 26.3. Sveitsin maaottelussa. Forss pelasi toisen kamppailun ja viimeisteli Juha Malisen suojattien molemmat osumat. Ensimmäinen syntyi Saku Ylätuvan hyvän riiston jälkeen ja toinen Ylätuvan hankkimasta rankkarista.

Maanantain ottelu oli ryhmälle ensimmäinen Malisen alaisuudessa. Perjantaina luotsi oli vielä toisessa pestissään U21-maajoukkueen johdossa.

– Saimme uudelle projektillemme tosi hyvän alun. Näytimme, että meissä on potentiaalia saada parempia tuloksia. Hyökkäyspelimme toimi paremmin, kun teimme töitä yhdessä. Toimimme joukkueena ja hyökkäyksessä erityisesti nelikkona. Aiemmin olemme olleet liikaa yksilöitä. Sain seurajoukkuevalmentajaltammekin viestiä. He olivat katsoneet pelin ja olivat oikein tyytyväisiä. Se oli mukavaa.

Joukkueen viimeisen vuoden tulokset olivat katastrofaalisia. Päävalmentaja Kimmo Lipponen sai kenkää edellisen tapahtuman jälkeen ja nyt puikoissa on siis Malinen. Kyseessä on tärkeä ikäluokka, sillä Suomi järjestää U19 EM-lopputurnauksen Pohjanmaalla heinäkuussa. Mukaan tulee Suomen lisäksi Euroopan seitsemän parasta maata.

Kuten todettua ei Suomen kisoihin valmistautuvan ikäluokan viime ajat ole olleet ruusuilla tanssimista. Joukkueessa on kuitenkin varsin mielenkiintoisia pelaajia. Esimerkiksi Ranskan jalkapalloliigaan talvella siirtynyt ja hyvän startin SM Caenin paidassa saanut Timo Stavitski oli vahvalla pelipäällä myös Sveitsiä vastaan. Samoin polvivammasta kärsinyt SS Lazion organisaatiossa pelaava Abukar Mohamed oli kunnossa ja väläytteli osaamistaan. Tampereleisen jalkapallokoulun kasvatti kantoi myös ensimmäistä kertaa kapteenin nauhaa.

Ei olisi erityisen yllättävää, jos monet mainituista nuorista herroista kuuluisivat myöhemmin Suomen jalkapallomaajoukkueeseen.

Kommentoi Facebookissa