Kanada murjoi Nuoria Leijonia – ”Tuli niin silmille se tempo ja vaatimustaso”

Kanada ja Suomi pelasivast Edmontonissa tyhjille katsomoille

Kanada ja Suomi pelasivast Edmontonissa tyhjille katsomoille. (Kuva Pasi Mennander/ Leijonat.fi)

Kanada voitti Nuoret Leijonat MM-kisojen alkusarjan päätöspelissä 4-1. Kari Piiroisen loistava maalivahtipeli piti Suomen tappiolukemat siedettävinä.

JÄÄKIEKKO Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue sai MM-kisoissa Edmontonissa oppitunnin NHL:n huippulupauksista, pitkälti ykkösvarauksista koostuvan joukkueen tasosta. Kanada vei suomalaisia varsinkin ensimmäisessä erässä kuin pässiä narussa ja voitti ottelun 4-1.

Vaikka kolmas erä oli Nuorilta Leijonilta ihan hyvä esitys, olivat suomalaiset kahdessa ensimmäisessä erässä hätää kärsimässä. Kari Piiroisen hieno maalivahtipeli tosin takasi sen, että tilanne oli kahden erän jälkeen Kanadalle vain 3-0 eikä 7-0.

– Emme olleet alussa valmiita ollenkaan. Kanada voitti kaksinkamppailuja. Heillä on paljon hyviä pelaajia. Hyvin valmennettu joukkue, kommentoi Suomen joukkueen päävalmentaja Antti Pennanen.

Pennanen myönsi, että Kanadan valtava pelinopeus sai Suomen pelaajat tutisemaan.

– Tuli niin silmille se tempo ja vaatimustaso. Meni varmaan pupu pöksyynkin alussa. Pystyttiin pelin aikana parantamaan ja kolmas erä oli jo kohtuullistakin jääkiekkoa. En ole hetkeen nähnyt noin kovaa tempovaatimusta, jota Kanada meille tarjosi.

Kanada pelasi kieltämättä todella nopeasti ja taitavasti. Joukkueen lähes kaikki pelaajat ovat NHL:n ykkösvarauksia. Pennasen mielestä ottelun pelinopeus oli ihan NHL-tasoa.

– Vaihtoaitiosta katsottuna oli hurjaa katsoa tätä peliä. Hyvä kokemus oli itsellekin koutsina. Kanadalaiset pelasivat pienessä tilassa todella nopeasti, mutta erittäin kurinlaisesti myös. Oltiin NHL-levelillä varmaan tossa pelissä. Käänsivät niin nopeasti, eikä meidän puolustuspelinopeus riittänyt. Parannettiin kuitenkin matkan aikana, Pennanen sanoi.

Suomelle kurja uutinen oli NHL:ssäkin pelanneen puolustajan Ville Heinolan loukkaantuminen. Pennanen ei vielä osannut sanoa Heinolan pelikunnosta tarkemmin.

– En tiedä. Jotain tapahtui, en tiedä mitä. Loukkaantuminen, luulen. En osaa sanoa, pelaako ylihuomenna. Mutta paljon saa tapahtua, että jäisi ottelusta pois.

Juttuvinkki: Epäilijät saivat nenilleen – tuli Leijonien historian pisin mitaliputki

Suomi oli aiemmissa alkulohkon peleissään voittanut Saksan 5-3, Sveitsin 4-1 ja Slovakian 6-0. Kanada antoi nyt oppia turnauksen kovimmasta tasosta. Pennasen mukaan oppitunti oli tärkeä lauantain puolivälieräottelua varten, jolloin on pakko voittaa, tai muuten turnaus päättyy.

– Tää oli niin erityyppinen peli. Pelinopeutta pitää parantaa ja valmiutta kamppailla. Olet pelaamassa koko ajan kaikkia tilanteita, etkä vaan valitse, mitä pelaat. Myös henkisesti pitää olla valmiimpana. Otetaan tästä opiksi ja tullaan vahvempina. Paljon on myös hyviä asioita.

Kanada-ottelun anti ei Pennasta huoleta. Hän muistutti, että Suomen joukkue on aiemmin voittanut kultaa, vaikka alkulohkossa pelejä on hävittykin.

– Harvoin on mestaruutta voitettu niin, että kaikkia pelejä on voitettu. 2016 olin mukana, kun Venäjä hävisi finaalissa. A-maajoukkueessa voitettiin mestaruus, vaikka hävittiin Saksalle. Opiksi otetaan tästä pelistä kyllä. Pelaajat eivät varmaan ole koskaan pelanneet tällaista peliä. Auttaa pelaajien kehittymisessä paljon.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Synkkä urheiluvuosi 2020 päättyy – elpyminen vie vuosikausia

Kommentoi Facebookissa