Kansallisgallerian museoissa kaikkien aikojen ennätysvuosi

Amedeo Modigliani -näyttely Kansallisgalleriaan kuuluvassa Ateneumin taidemuseossa.

Amedeo Modigliani -näyttely Kansallisgalleriaan kuuluvassa Ateneumin taidemuseossa. (Kuva Kansallisgalleria/Jenni Nurminen)

Huippuvuoden kävijöitä kolmessa museossa on ollut yhteensä yli 750 000 henkilöä.

MUSEOT Ateneumin taidemuseon Modigliani, Nykytaiteen museo Kiasman Ernesto Neto sekä Sinebrychoffin taidemuseon Venäläiset mestarit -näyttelyt saivat aikaan kaikkien aikojen kävijävirran. Kansallisgallerian taidemuseoissa oli 31.12.2016 mennessä käynyt yhteensä 764 866 näyttelyvierasta.

Ateneumissa kävijöitä on ollut lähes 400 000, Kiasmassa yli 300 000 ja Sinebrychoffissa yli 55 000 henkeä. Aiempi yhteisennätys 607 557 kävijää on vuodelta 2012.

– Kansallisgallerian Kokoelmahallintaosastolla työskentelevät näyttelymestarit, konservaattorit, valokuvaajat sekä tuhansien taideteosten liikenteestä vastaavat registraattorit huolehtivat siitä, että koko suuri koneisto toimii. He ansaitsevat aivan erityisen kiitoksen, toteaa pääjohtaja Risto Ruohonen.

Vauhdikkaaseen vuoteen oman lisäenergiansa on tuonut nopeasti suosiotaan lisännyt Museokortti. Kansallisgallerian museot myivät kortteja vuoden aikana 22 283 kappaletta. Kortista on tullut suosittu lahjatuote, ja sitä myytiinkin esimerkiksi Ateneumissa joulun alla parhaimmillaan miltei 700 kortin päivävauhdilla.

Museoliiton mukaan kortin hankkineet ovat kiitelleet muun muassa sitä, että kiinnostavat näyttelyt voi kortin avulla nähdä useamman kerran. Isoja näyttelyitä voi myös halutessaan kokea osa kerrallaan, omassa tahdissa. Kansallisgallerian museoista Ateneumissa on parhaillaan esillä Amedeo Modigliani -näyttely, Kiasmassa Mona Hatoum -näyttely ja Sinebrychoffin taidemuseossa Elämä tarjottimella.

Päivän Lehden artikkelin Amedeo Modigliani on modernin taiteen boheemi ikoni voit lukea klikkaamalla jutun otsikkoa.

Museokävijöiden kokonaismäärä nousee vielä hiukan vuoden viimeisen päivän aikana, sillä Kansallisgallerian kaikki kolme museota ovat avoinna myös uudenvuodenaattona.

Kommentoi Facebookissa