Käräjöinti potkuista ammattiliiton kanssa tuli ex-työntekijälle kalliiksi – lasku lähes 40 000 euroa

Pirkanmaan käräjäoikeus katsoi, että Rakennusliitolla oli perusteltu syy irtisanoa toimitsija. (Kuvituskuva Fotolia)

Rakennusliitto perusteli irtisanomista sillä, että toimitsija laiminlöi työaikoja ja työaikojen kirjauksia.

IRTISANOMINEN Rakennusliiton Tampereen toimistosta irtisanottu toimitsija riitautti potkunsa ja vei jutun käräjille. Sieltä tuli miehelle kallis lasku. Maksettavaksi tuli omia ja vastapuolen oikeudenkäyntikuluja lähes 40 000 euroa.

Toimitsijan työsuhde alkoi lokakuussa 2015, ja potkut tuli tammikuussa 2021. Rakennusliitto perusteli irtisanomista sillä, että toimitsija laiminlöi työaikoja ja työaikojen kirjauksia. Toimitsijan mukaan kaikki työtunnit tuli tehtyä kokonaistyöajan puitteissa.

Marraskuussa 2020 toimitsija sai varoituksen. Syynä oli se, että hän myöhästyi tunnin Hämeenlinnan toimiston päivystyksestä. Kertomansa mukaan hän oli kuitenkin tavoitettavissa puhelimella.

Tammikuussa 2021 tuli potkut. Haastehakemuksen mukaan irtisanomisen syynä oli se, että toimitsija oli joulun alla kahtena päivänä tunnin verran jouluostoksilla. Silloinkin hän oli puhelimella tavoitettavissa. Työnantaja kuitenkin edellytti, että toimitsija on fyysisesti läsnä työpaikalla eikä etäyhteyden päässä.

Oikeudessa toimitsija vaati Rakennusliitolta 55 750 euroa saamatta jääneitä palkkoja sekä 20 106 euroa oikeudenkäyntikuluja, eli yhteensä 75 856 euroa.

Käräjillä vaatimus ei mennyt läpi. Pirkanmaan käräjäoikeus katsoi, että Rakennusliitolla oli perusteltu syy irtisanoa toimitsija, syynä muun muassa työaikojen laiminlyönti. Potkut saanut tuomittiin maksamaan Rakennusliiton oikeudenkäyntikuluja 19 703 euroa.

Lue myös: Ammattiliitto antoi potkut – työntekijä oli kaksi tuntia jouluostoksilla

Kommentoi Facebookissa