Karannut koira puri kadulla kävellyttä naista – paikalle kutsuttiin poliisin lisäksi myös ambulanssi

Poliisi muistuttaa, että koirat täytyy pitää kaupunkialueella ja taajamissa.

Poliisi muistuttaa, että koirat täytyy pitää kaupunkialueella ja taajamissa kytkettynä. (Kuvituskuva Fotolia)

Jos oma koira käy sivullisen kimppuun, voi omistaja syyllistyä esimerkiksi vammantuottamukseen.

KARKUMATKA Itä-Uudenmaan poliisille ilmoitettiin vapaana juoksevasta koirasta Sipoossa Hommanäsintiellä. Koira oli karkumatkansa aikana purrut kadulla kulkevaa naista. Tapaus sattui keskiviikkona hieman ennen kahdeksaa aamulla.

– Koira oli ilmeisesti karannut läheiseltä pihalta ja kävi kadulla kävelleen naisen jalkaan kiinni. Paikalle kutsuttiin poliisin lisäksi myös ambulanssi ja nainen näytti puremaa ensihoidon partiolle, kertoo yleisjohtaja Tomi Salosyrjä Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Poliisi muistuttaa, että koirat täytyy pitää kaupunkialueella ja taajamissa kiinni joko hihnassa tai suljetulla ja aidatulla piha-alueella.

– Ihmiset pitävät kesäaikaan koiria useammin pihalla kuin talviaikaan, joka on tietysti luonnollista. Kaikkien tulee kuitenkin varmistaa se, ettei koira lähde pihalta karkumatkalle. Eli jos pitää koiraa vapaana piha-alueella, tulee aitauksen olla riittävän korkea ja pitävä, Salosyrjä muistuttaa.

Poliisi on tavoittanut koiran omistajan. Tapauksesta on myös tehty poliisille rikosilmoitus. Poliisi muistuttaa, että jos oma koira käy sivullisen kimppuun, voi koiran omistaja syyllistyä esimerkiksi vammantuottamukseen ja järjestyslain rikkomukseen.

Lue myös: Koira puri 10-vuotiasta pyöräilevää lasta – useat vammat vaativat sairaalahoitoa

Kommentoi Facebookissa