Karhu hajotti lähes 60 mehiläispesää sähköpaimenesta huolimatta – riistakeskus myönsi pyyntiluvan

Karhukanta on runsastunut ja Luonnonvarakeskus arvioi Suomen metsissä liikkuvan yli 2000 kontiota.

Karhukanta on runsastunut ja Luonnonvarakeskus arvioi Suomen metsissä liikkuvan yli 2000 kontiota. (Kuva Fotolia)

Keski-Suomeen myönnettiin poikkeuslupa mehiläisvahinkoja aiheuttaneen karhun pyyntiin.

LUONTO Suomen riistakeskus on myöntänyt Keski-Suomeen vahinkoperusteisen poikkeusluvan yhden karhun pyyntiin. Poikkeusluvalla voidaan metsästää mehiläisvahinkoja aiheuttanut karhu Jyväskylän ja Jämsän kunnissa rajatulla alueella sijaitsevilla mehiläispesillä tai niiden välittömässä läheisyydessä.

Lupa on myönnetty mehiläistarhaukselle aiheutuvien erityisen merkittävien vahinkojen estämiseksi. Pyynnissä on nyt ensimmäistä kertaa mahdollista käyttää myös elävän pyytävää loukkua. Lupa on voimassa kolme viikkoa.

Korpilahdella kaadettiin elokuussa kaksi karhua kannanhoidollisilla poikkeusluvilla. Tästä huolimatta vahingot ovat edelleen jatkuneet. Karhu on hajottanut kesän aikana lupa-alueella ainakin 59 mehiläispesää, joiden korvausarvo on noin 20 000 euroa. Sähköpaimenaitakaan ei ole vahinkoja estänyt.

Luonnonvarakeskuksen mukaan Keski-Suomen alueella on ennen metsästyskautta 2018 vuotta vanhempia karhuja 130–145 yksilöä ja arvioitu pentutuotto vuonna 2018 on 30 yksilöä. Karhuja liikkuu koko maakunnan alueella ja kanta on vakaa.

Lue myös: Hunaja oli liian suuri houkutus kontiolle – riistakeskus myönsi poikkeusluvan karhun pyyntiin

Kommentoi Facebookissa