Kärkijoukkueilla vaikeuksia SM-liigassa – silti voitto

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin.

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin. (Kuva AOP).

Lukko ja HIFK joutuivat lauantaina koville, mutta voittivat silti. Maaleja mätettiin paljon.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa toiseksi kivunnut HIFK nappasi jo neljännen peräkkäisen vierasvoittonsa kukistettuaan sarjajumbo JYPin lauantaina Jyväskylässä maalein 5-4.

JYP oli johtanut ottelua 3-1 ja 4-2, mutta joukkue ei saanut pelistä lopulta pistettäkään.

– Ratkaisuhetkillä pystyttiin olemaan tylyjä, HIFK:n valmentaja Jarno Pikkarainen kommentoi C Moren haastattelussa.

– Neljän pelin viikkoa ja kolmas ottelu vieraissa. Ei todellakaan helppo työ. Voitolla on uskomaton arvo. Tyylillä ei ole väliä, Pikkarainen jatkoi.

Liigan kärkijoukkue Lukko pelasi sekin todella vaiherikkaan ja maalirikkaan ottelun lauantaina KalPaa vastaan. Eetu Koivistoinen iski Lukon 6-5 -voittomaalin, kun jatkoaikaa oli pelattu 40 sekuntia.

Lukko johtaa sarjassa tukevasti. Eroa toisena olevaan HIFK:hon Lukolla on 12 pistettä.

Alkukaudesta Lukkoa NHL-vahvistustensa tasaisesti haastanut Ilves voitti Kärpät Oulussa 2-1 Panu Miehon ja Ville Meskasen maaleilla. Ilves on sarjassa viidentenä. Eroa toisena olevaan HIFK:hon on viisi pistettä.

TPS katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa Ässien vieraana Porissa. Kahdessa viimeisessä ottelussaan ilman maaleja jäänyt TPS pehmitti patapaidat 3-1.

Sarjassa neljäntenä oleva Tappara jatkoi Jukurien tuskaa voitettuaan 3-0. Jukurit on hävinnyt seitsemän ottelua putkeen.

Syvissä vesissä tällä kaudella uinut HPK sai hieman helpotusta ahdinkoonsa voitettuaan SaiPan 2-1. SaiPa on sarjassa sijalla 12 ja HPK sijalla 14. Pudotuspelipaikka on karkaamassa molemmilta.

Teksti Otto Palojärvi ja Kari Aho

Lue myös: Jokereille pudotuspelipaikka tuskien illassa

Kommentoi Facebookissa